0

Er det mulig å starte et bilmerke i Norge?

spurt 2020-10-16 11:48:23 +0200

AOL gravatarbilde

Hei Benny!

Jeg har en guttedrøm om å starte et eget nytt premium (el)bilmerke i Norge, på linje med Volvo/Audi/BMW/Mercedes. Er dette galskap, og en umulig oppgave, eller noe som faktisk har en sjanse for å lykkes?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-16 15:36:53 +0200

Om papsen din heter "Røkke" til etternavn og er villig til å satse på guttungen, har du en liten sjanse! Men som vi vet...det har gått heller dårlig før, ikke minst fordi janteloven er som den er! Du bør oogså ha i bakhodet at norske politikere, uansett parti, ser et enormt potensiale for nye avgifter, nye forskrifter, vonde og strenge krav, gebyrer opp og i mente...i det hele tatt...en hel rekke barrierer popper opp som perler på en snor for alle som i det hele tatt tenker på å å etablere noe som helst som har med vår alles kjære "bilen" å gjøre. Spør gjerne deg selv om hvorfor det gikk som det gikk med "de andre" som har prøvd seg...for ikke å snakke om hvorfor det er så kul umulig å komme i gang med produksjon av biodrivstoff i Norge...selv om vi har kolossale mengder med såvel skogsavfall som iavfall fra næringsmiddelindustrien og jordbruket som kan benyttes til fremstilling av såvel biodrivstoff som biogass. Selv noe så banalt er i praksis umulig i Norge, det sier litt om hvor dypt disse holdningene stikker! Ja, vi har så smått kommet i gang med biogass nå om dagen, men det er ikke rare produksjonen...de som driver med det, sliter fortsatt i sterk motvind!

Glem heller ikke at dette er landet der politikere som ellers kan bruke både 10 og 20 år på å fatte helt enkle vedtak, plutselig utviste stor handlekraft og endret avgiftsreglene over natta når man fikk det for seg at Chevrolets El Camino var "for pen" til å kunne importeres som varebil! For ikke å snakke om kombinertbilene, altså varebiler med 5 seter! Om du vil noe i retning av det du beskriver, er jeg stygt redd du bør krysse en grense eller to, og finne et mer "grundervennlig" land, ta gjerne en erelevant utdannelse og søk jobb hos f.ex Volvo i Sverige for å skaffe deg erfaring først!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-17 08:23:24 +0200

updated 2020-10-17 16:37:24 +0200

Hei Ja vi var jo på vei en gang da Per G Gyllenhammer sa nei til at Norge fikk dele Volvo i bytte mot Norsk olje noe de trolig angret på en stund he he. Det var en nisje vi kunne fylt hadde vi bare hatt grundere til å øyne sjansen nemelig elbil men den nisjen tettet Elon Musk ganske så greit. Men så kommer vi nok til kjernen som Norulf nevner og det er politikken rundt det å få til noe slikt i Norge og vet ikke engang om Elon Musk hadde greid den biffen. Troll bilen ble forsøkt startet produksjon men ble politisk også for vanskelig da Nikita Krutsjov og Norske politikere heller fant ut at vi skulle importere og selge Russisk produserte biler i bytte mot at de kjøpte fisk av oss så fikk tilatelse til å selge 15 biler men bare 4 ble produsert. For å si det sånn må nok far din være enda et strå hvassere enn Røkke hvis man skal bli en internasjonal storspiller på linje med Audi og Bmw men trøst deg med at det fortsatt kan være mulig å lage superbiler som fks kønigsegg i små serier men du bør kanskje få noen forhånds bestillinger før du går igang.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-17 09:08:50 +0200

Apropos...kanhende du kan få noen ideer fra DENNE artikkelen om et ganske så heftig stunt fra noen som hadde samme tanker i Russki' Federatze' for en tid tilbake: https://en.wikipedia.org/wiki/Marussi...

Jeg husker spesielt TV-reklamen for disse bilene: det russiske trafikkpolitiet som sto og hygget seg med laseren sin når "noe" plutselig passerte som en vind....hvorpå laseren indikerte en fantasmagorisk høy hastighet foran nesa på en meget måpende politimann :-) Spørs om den markedsføringa hadde fått trampeklapp her til lands...det hadde nok endt med "strakstiltak" i form av forskriftsendringer og det som verre er! I RF har man som kjent litt mer humoristisk sans, og selv om tempoet i trafikken minner sterkt om et bilspill på XBox eller noe sånt, har man tatt syvmilskritt fremover i forhold til trafikksikkerhet de siste åra. En del av dette er alvor bak humor, det får selv den mest ihuga gærning med rask bil til å tenke seg om en stakket stund!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-17 10:45:40 +0200

Misunner faktisk ambisjons nivået til trådstarter her he he :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Drømmer må vi alle ha, det er en viktig del av meningen med livet!

Norulf gravatarbildeNorulf ( 2020-10-17 18:11:04 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-10-16 11:48:23 +0200

Sett: 76 ganger

Sist oppdatert: Oct 17 '20

Antall visninger