0

Blir vi bondefanget

spurt 2020-10-08 17:56:12 +0200

updated 2020-10-09 15:25:29 +0200

Nå vet jeg ikke om interessen for priser er så intresant foruten for kanskje Norulf og meg selv som er litt old school ang bilhold. Var på Shell bensin stasjon i dag og skulle kjøpe 3 stk lyspærer til baklys Osram 12V.5W/21W med skru og slipp sokkel, den unge damen i kassen fant de omsider frem etter å ha gjort et par mislykkede forsøk. Hun kikket på boksen og prisen og slo det inn i kassen og ja 300 kr skulle hun ha eller 299 kr for å være helt nøyaktig, jeg rystet som jeg ble sa at koster disse virkelig 100 kr pr stk og etter å ha sjekket og dobbelsjekket bekreftet hun at ja det gjorde de. Jeg dro ut kortet og skjøv pærene pent tilbake over disken og sa at jeg tror jeg prøver et par andre alternativer. Dro ned på Europris som lå 2 minutter unna og ganske riktig der hadde de identiske Osram pærer riktig nok i 2 pakker men fikk da 4 pærer for 69 kr. Det gir et tåredryppende prispåslag på formidable 560 prosent og det utover det Europris hadde lagt på som de synes var rimelig. Tydelig jeg har valgt feil karriere da det var selger med disse fenomenale marginene man skulle vært. Men som vanlig sånne priser kommer av at vi forbrukere ikke gjør nødvendig reasearch på forhand og takker nei når prisen presenteres for oss. Jeg kan faktisk ha Land Rover Discovery fordi jeg gjør nøye pris sammenligninger og da blir nesten alltid delen kjøpt fra Ebay i England foruten smøreølje som jeg bestiller på Skruvat hver gang de har 20% og fri frakt da hamster jeg en ordentlig dose med olje. Jeg har godt og vel halvert prisen og noen ganger mer ved å kjøpe på rett sted så når folk klager på at det er dyrt å ha bil så er vel ikke det rart når man setter bort den minste ting til verksted som tjener både på jobben samt en pen slump på delene også, bare legg merke til hvor anstrengt verksted blir i ansiktet hvis du sier du har delen selv.

Mvh Kviasen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-09 14:36:50 +0200

Bondefanget er bare fornavnet, man må uvegerlig undres på hvilke beveggrunner som ligger i bunnen her...det er nesten så man ser for seg at de som styrer skuta hos flere aktører som selger bilrekvisita, og ikke minst hos bilbransjen selv, har B-Gjeng briller og ler hele veien til banken! Som vi vel har vært inne på før, merkeverkstedene har priser som tilsier at olje og rekvisita har et ikke ubetydelig innhold av gull! Lyspærene du ble forevist, burde jo hatt sokkel av gull! Om det hadde vært på et "eklslusivt" plan, men en Shellstasjon er liksom ikke helt der!

Det merkelige er at i en drøss land vi liker å sammenligne oss med, for ikke å forglemme land politikerne har definert som "søpleland", sogar fiender, er det ikke slike brutale forskjeller på det enkle sjeler som jeg og du kjøper her og der....det være seg en liter melk eller en dunk med olje, vinduspussere, lyspærer...whatever. Det er f.ex sagt at langs motorveiene nedover i Europa skal være så skrekkelig dyrt.....helt feil....ja, det kan være variasjoner på typisk 50 prosent, av og til 100 %, men jeg har bla kjøpt fjongeste type Philips frontlyspærer til min f.d Passat langs en unevnelig motorveistrekning i Frankrike...halve prisen i forhold til laveste pris i Norge for samme pærene! Like hyggelig å handle såvel lyspærer som viftereim og andre rekvisitter i Spania, der hadde jeg forøvrig en hyggelig opplevelse ved et VW merkeverksted: mekanikeren jobbet lett overtid en lørdag for å fikse AC'en på bilen vår før vi skulle nordover, og regninga? Vanlig pris, helt grei!

Mitt favoritteksempel er dog olje, det være seg syntetisk eller Castrol Edge: vi har vel alle opplevd at håret reiser seg når vi ser literprisen ved norske merkeverksteder? Schreckel und Grausel, fyttninøffen og fyttirakkern på en gang! Samme olja på dunk i landbruksjappa koster aber pløtzlich ned mot fjerdeparten pr liter....rett nok på tilbud, men helt grei pris ellers også! Og hvilken overraskelse: i både Sverige og St Petersburg finnes samme sorten olje - på eksakt samme dunk som i landbruksjappa - til samme pris som tilbudsprisen i den norske landbruksjappa! Det er bare en ting som skiller: dette er ikke tilbudsprris, det er helt ordinær pris, gjengs over hele fjæla. Ja, noe dyrere på bensinsasjonene. men vi snakker om små avvik, typisk mindre enn 50 % selv på de aller "fineste" bensinstasjonene rett ved motorveien i Finland!

The Bottom Line er at dine og mine lyspærer, dine og min olje, bare er toppen av et formidabelt isfjell: prisgaloppen har løpt fullstenidg løpsk, og nei, dette med at Norge er et "høykostland" er langt på vei en nice excuse: jeg tenker at vi bør snu på flisa og heller stille oss spørsmålet: hvorfor er det så forb.... dyrt enkelte steder.....hvorfor er egentlig Norge et "høykostland"? Ja, selvfølgelig må næringsdrivende ha en fortjeneste som dekker inn de faktiske kostnadene og en rimelig fortjeneste, men den som ser på regnskapene og overskuddet i såvel ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger