0

Nybil garanti - Aircondition

spurt 2020-10-07 09:01:02 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, håper du kan svare på dette spørsmålet. Jeg har en Toyota RAV 4 som var inne til 4 år. service. Alle sjekkpunkter var krysset av som testet i kontroll skjema. Herunder klimaanlegget. I en av de påfølgende dagene etter service kom en varm dag og det ble avdekket at aircondition ikke virket. Jeg påpekte dette overfor merkeverkstedet, som mente dette var oversett hos dem og jeg fikk ny time for å fikse dette. Overraskelsen ble stor da jeg fikk en regning på NOK.3600,- for etterfylling av "kjølegass på anlegget. Jeg henviste til nybilgarantien (4 år) og mente saken burde dekkes av den, men nei. Aircondition anlegget var ikke omfattet av garantien. Jeg stilte dette videre til Toyota sentral og fikk samme svar. Er det slik at "air condition" anlegget er å betrakte som en slitedel og ikke omfattet av garanti?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-07 14:47:03 +0100

updated 2020-10-08 08:43:28 +0100

Hei Selvfølgelig er det garanti hvis en slange lekker eller at kompressor lekker når det er lekkasje av et eller annet slag, det er nok med en loddefeil i fordamper eller kondenser for at freon skal lekke ut, freonet ramler jo liksom ikke ut av seg selv, uansett ville det jo vært dårlig karma at freon fra Toyotas biler lekker ut i atmosfæren og skader miljøet da denne gassen er en såkalt klima gass. En annen sak ville vært at det var fysiske skader fra stein som har punktert condenseren eller at bilen har hatt en eller annen frontskade som har skadet kondenseren. Må være en missforståelse her er nok sikkert en nybegynner på verkstedet der som mikser Pollen filteret med lekkasje, er du sikker på at du har lagt det frem rett? Virker som de etablerte importørene stadig går et skritt lengre for å prøve å lure kunden til å dekke reprasjonen selv. De fleste biler har klima anlegg som ikke behøver etterfylles før bilen er 10-15 år gammel og de fleste stedes til evig hvile med orginal fyllingen sin uansett hva Toyota prøver å fortelle deg om den saken. Og som jeg nevnte i et annet svar her på forumet la oss håpe Kinabiler oversvømmer markedet slik at de såkalte etablerte importørene igjen må begynne å tenke kundebehandling for å unngå å måtte ta veien til skifteretten. Kjøper man Kinabil så har man jo ikke så store forhåpninger i motsetning til de tanker man har om Toyota at de har kvalitet og er driftsikre osv, vel det ryktet jobber de trolig hardt med å kvitte seg med virker det som. Terningkast 0 til Toyota her ang behandling av din sak her.

Ps: I de senere år er det vel knapt noen bilmerker som har mere tilbakekallinger enn Toyota da det hele tiden avdekkes alvorlige feil så hvor lenge de kan holde på slik med kundene sine er jo uvisst når nå Kina bilene dukker opp i hutt og gevær og hvem vet kanskje de tar både kvalitet sikring og kunder på alvor i motsetning til Toyota som ser ut til å ha mistet det overtaket på markedet.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger