0

Er lakkforsegling en god idé?

spurt 2020-10-02 09:48:00 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har bestilt ny bil, og skal få den utlevert om få uker. Jeg lurer på om jeg bør bestille lakkforsegling før jeg får bilen utlevert.

Leverandøren sier at den lakkforseglingen de bruker skal tåle børstevask i maskin. Jeg har aldri vasket (eller vokset og polert) noen av mine tidligere biler for hånd, og jeg tviler på om jeg kommer til å bli flink til å gjøre det nå. Så jeg tror det er mest sannsynlig at det blir maskinvask på denne bilen også.

Vil du anbefale å betale for lakkforsegling i en slik situasjon? Vil det være verdt det, og får man noe igjen for det de nærmeste 3 - 5 årene?

Hilsen nybilkjøper

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-02 11:34:54 +0200

updated 2020-10-02 11:41:51 +0200

Hei, Etter å ha drevet litt med bilpleie selv, og testet mye forskjellig, så er svaret at ja det er definitivt verdt det! Men du bør gå for en keramisk lakk forsegling, da dette gjør bilvask til en lek og gir uten tvil lengst holdbarhet, ofte 2-3 år hvor bilen er lett å holde ren. Andre billigere alternativer holder 14 dager før vannet ligger flatt på lakken. Er et par ting å huske på, nummer 1 er at bilen uansett må vaskes jevnlig uavhengig av forsegling eller ikke. Forsegling gjør bare vaskejobben lettere. Og bruk et bilpleie senter som har godt renommé, eller bruk en av de mange dyktige detailere i landet som har dette som lidenskap, og ikke bare en jobb. På www.detailersclub.no kan du legge inn jobb ønskes utført, og så vil du motta en pristilbud. Kanskje litt dyrere, men da blir bilen så bra som den kan bli. Mvh Trond

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-02 12:02:11 +0200

Lakkforsegling er god sort, men understellsbehandling og grundig hulromsbeskyttelse er viktigere! Om vi her snakker om en bil med konvensjonell drivlinje, Made in Europe et sted, bør du definitivt tenke tanken på en Ole Brumm her, altså ja takk begge deler! Om du er den lykkelige eier av en feiende flott ny asiat, ja da plotter du inn etterbehandling etter 2-3 år, den sorten blir undertellsbehandlet når de kommer til Norge...mens euorpeiske biler kun har en mer eller mindre halvhjertet "fabrikkbeskyttelse" som definitivt ikke holder mål for en norsk vinter.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-04 07:52:12 +0200

Så først nå du skriver innledningsvis at du vasker i maskin på bilen. Jeg vil anbefale deg å unngå maskin vask, da det ødelegger lakken på lang sikt og forringer verdien. Har kjørt drosje selv og så forskjellen på to identiske biler, hvorav en var vasket for hånd og den andre i maskin. Den vasket for hånd var fremdeles sort, mens den andre var mer grå pga alle vaskeriper og krevde store lakk utbedringer før videre salg etter endt bruk.

Prisen på maskin vask er i tillegg såpass høy, at det finnes et bedre alternativ. De fleste bilpleie sentere utfører også bilvask, og vasker mye mer skånsomt enn noen maskin kan bare drømme om. Prisen kan variere mellom 400-600, og vasker du bilen der du utførte lakk behandlingen er sannsynligheten at du vil få en god pris. Da er sannsynligvis ikke prisen så langt unna maskin vask, og bilen vil se mye bedre ut også etter 3-5 års tid. Lykke til med ny bil! 😁 Trond

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-10-02 09:48:00 +0200

Sett: 2,722 ganger

Sist oppdatert: Oct 04 '20

Relaterte spørsmål

Antall visninger