0

2016 VW Passat

spurt 2020-09-24 17:28:44 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Er en 2016 modell VW Passat med DSG og 1.6 TDI en bra og pålitelig bil? Er disse TDI motorene driftsikkre og DSG kassa? Og er en 120 hk TDI nok i en Passat?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-24 18:57:38 +0200

Nja...1.6 TDI mangler anvendbar kraft, forskjellen vs 2.0 TDI er større enn man skulle tro. Når det er sagt, med automatkasse vil motoren fungere helt greit på norske veier, glem ikke at vi ligger på andre plass på den gjeve lista over nasjoner i Europa med lavest gjennomsnittshastighet i veinettet. Du trenger faktisk ikke mer enn 10-20 hk for å holde den fantastiske hastigheten av 80 km/t.

Og ja, forutsatt oljeskift / filterbytte hver 15.000 km....maks 20' ved mye langkjøring....er 1.6 TDI helt grei. "Longlife-service" burde vært forbudt ved lov, den som kaster et blikk på en sprengskisse av en TDI-motor vil raskt se mange gode grunner til akkurat det. Om jeg ikke husker feil, har denne motoren også registereim, pass på skiftintervallene og husk at også strammehjul skal skiftes. Mhp DSG-kassa er intervallet for oljeskift 60.000 km, også dette skal overholdes. Det er så enkelt som at om du passer på bilen, så passer den på deg. En bisetning her: understellsbehandling og jevnlig etterbehandling er en god og nødvendig investering for alle biler så lenge vinteren ikke er avskaffet, det man kaller "rustbeskyttelse" fra fabrikk på europeiske biler holder ikke mål.

The Bottom Line er at ja, 120 hk er nok, også for en Passat, men det er ingen høydare. Du bør prøvekjøre bilen og gjøre deg opp en mening, aldri kjøpe bil uten prøvekjøring. Om din greie er jevnlige bilferier til andre nasjoner med mye motorveiskjøring og et helt annet tempo i trafikken, vil du være bedre tjent med det være seg 1.9 eller 2.0 TDI. Jeg vil også si at 1.6 TDI er en motor der DSG virkelig kommer til sin rett, det burde rett og slett vært standard. F.ex 2.0 TDI trekker rent fra 1000 o/min på flatmark i sjette gir, du kan kjøre hele dagen uten å gire om så skulle være, med 1.6 TDI er det a complete different matter. Nei, jeg ville ikke vært redd for å kjøpt en bil med 1.6 TDI, den store fordelen er at den bruker helt fantastisk lite diesel! De gangene jeg har kjørt biler med denne motoren, har kjørecomputeren med letthet indikert et snittforbruk under 0.4, jeg kom sogar ned lave 0.3 på min jobbpendling! Med 2.0 TDI og firehjulstrekk kom jeg rett nok ned i 0.41 på sommerstid, men da med råttent egg under gassen! Med 1.6 TDI ramler forbruket helt av seg selv! Jeg har prøvd Golf7 hhv Audi A3 med denne motoren, Passat er vel omtrent 100 kg tyngre.

Men ja, du kan fort bli fornøyd, men du skal vite hva du går til, husk prøvekjøring! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger