0

Pajero og rust i drivstofftank/rør

spurt 2020-09-22 07:25:03 +0200

Er det mulig å sjekke om det er rust i drivstofftank og påfyllingsrør på en bil man skal kjøpe? Hvor stort problem er dette. Gjelder Pajero 2007-2012 modeller.

Mvh Nils Arne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-22 11:28:16 +0200

Jeg ville vel ikke vært spesielt bekymret for akkurat dette, om ikke den aktuelle bilen du tenker på å kjøpe er et eksemplar som er kjørt i et område med ekstremt store temperaturvariasjoner og høy luftfuktighet = uante mengder med kondens. Verken bensin eller diesel er i utgangspunktet noe som fremmer rust, det er primært vannet som er problemet her. Ja, jeg har om de som har problemer med rust på tanken, bla min avdøde svigerfar måtte skifte tank på sin feiende flotte Volga. Men da var bilen godt over 30 år gammel, og han hadde en litt spesiell vane: han kjørte konsekvent med under halv tank, gjerne kjanpt nok 5 liter på tanken, og bilen ble ikke kjørt mer enn drøyt 100' på 40 år...den sto mye stille i garasjen. Sånt gir kondens, men for alle praktiske hensyn: gitt et nogenlunde normalt kjøremønster skal ikke dette være et problem for såvidt nye biler som de du beskriver. Skulle du likevel være i tvil, skaff deg et inspeksjonskamera med lyskilde, mener at bla Komplett har slike. Det har blitt relativt vanlig i dag, primært påtenkt brukt til å inspisere kloakk og sådant med, men det burde være problemfritt å sjekke innsiden av en drivstofftank også.

Og skulle det være rustdannelse i tanken? Få renovert tanken eller skift den i Sverige, verre er det ikke....om du ikke gjør jobben selv. Motorsykkeltrickset med rustne tanker er en neve småstein eller skruer, whatever man måtte ha tilgjengelig, og riste så lenge man gidder hvorpå man skyller ut med diesel eller tynn olje. Om det ruster høl? Det er litt verre, da må du fylle tanken med nøytralgass og så videre.....det er da det er smart å bytte tanken isteden. Men igjen, det skal normalt sett ta noen tiår. Og snakker du om rust UTENFRA: dersom TANKEN ruster, kan du være helt sikker på at resten av understellet også er tildels heftig angrepet. Da er det en DealBreaker av de store: da går du videre og finner en bedre bil, det er IKKE rasjonering på gode biler, heller ikke Pajero! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar