0

Støy i kupe på nye biler

spurt 2020-09-16 18:38:14 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg vurderer å kjøpe ny bil. Kjører nå RAV hybrid 2016.Siden jeg kjøpte Raven har jeg begynt med høreapparat. Dette medfører at veistøyen i kupeen oppfattes ekstra godt. Så støy i kupe er et av kriteriene for midt valg. Jeg har ikke råd til å kjøpe en bil til langt over en milion som sikkert er godt støyisolert.Tenker meg en pris + / - 700.000. Det finnes veldig gode tester av dekk. Jeg savner en støytest av forskjellige biltyper. Bilene må da tester under like forhold.

Jeg har prøvekjørt RAV hybrid 2019 model, synes den også støyer. Selger på Toyota sa at plug-in hybrid er bedre,men hadde ikke bil jeg kunne prøvekjøre.

Eller har dere noen formening om hvilke bilmerker som er best isolert mot støy? Håer på svar. Hilsen Einar Berild 90790347 einber@online.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-09-17 12:22:48 +0100

Før du bytter bil, ville jeg bestilt tid hos de som har tilpasset høreapparatet for deg og bedt om et råd for hvordan du kan løse dette på et for alle praktiske hensyn, enklere og mye billigere vis. Alle høreapparater, med unntak av den helt rimelige og simpleste sortne, har en form for frekvenstilpasning og variabel forsterkning. Du kan mao få tilpasset høreapparatet på en slik måte at du ikke blir plaget av det være seg veistøy (sannsynligvis snakker vi om dekkstøy her) eller annen støy som måtte være sjenerende. Og nei, du er langt fra den eneste "ferske" høreapparatbrukeren som opplever dette, det er helt vanlig, slike problemer løser audiografene hver eneste dag! Og må du bytte høreappararat...det er uansett mye billigere enn å bytte bil!

Forsterkningen i et normalt godt høreapparat kan også reguleres av brukeren. Du kan mao dempe forsterkningen når du kjører. Ja, du vil også dempe lyden fra eventuelle utrykningskjøretøyer da, men i løpet av de x tiårene jeg har kjørt mc...bil...lastebil...whatever...har jeg aldri noensinne plukket opp et utrykningskjøretøy på sirenen....jeg ser dem i speilene leeeeenge før de er så nær at jeg hører dem. Om din audigraf / lege ikke har sagt dette til deg når du fikk konstatert svekket hørsel: dette med aktiv bruk av speilene er absolutt påkrevet når hørselen svekkes! Krever litt tilvenning for noen av oss, men har du kjørt en stund, har du det nok langt på vei inne fra før.

Ellers er ikke RAV4 spesielt godt lydisolert, men den nye modellen, som du har, er vesentlig bedre enn tidligere versjoner, og på ingen måte noen "versting" i markedet. Kanhende du kan redusere støyen betydelig om du bytter dekk - velger du Nokian eller Michelin med et vanlig "gatemønster" fremfor det som vanligvis brukes på en SUV, vil du oppleve mindre støy. Nei, du trenger ikke lete etter tester opp og i mente, dette er noe enhver seriøs dekkforhandler kan hjelpe deg med. De to nevnte merkene er de beste mhp støy - men vær ops på at disse produsentene har et bredt spekter med forskjellige dekk, normalt sett er det sånn at dekk med lav rullemotstand også har lavest støynivå. Jeg kjører selv fortrinnsvis på Nokian, jeg og kona fører f.ex lett en samtale uten å heve stemmen i 150+ på motorvei med godt veidekke. Men så er også Golf7 godt lydisolert, min bil er en firehjulstrekker og stasjonsvogn - likevel er støynivået svært så behagelig :-) For meg betyr også dette med støy mye, som legen din nok kan ha nevnt, paradokset med svekket hørsel er at du blir mer ømfindtlig for støy. Derfor valgte jeg Golf, selvfølgelig med Nokian dekk sommer som vinter :-)

Og nei, RAV4 anno 2019 er ikke vesentlig bedre mhp støy enn den bilen du har nå, og det er overveiende sannsynlig at pluginhybriden har omtrent samme støynivå. Jeg ville som sagt sjekka dette med høreapparat og dekka først om jeg ellers var fornøyd med bilen. Skulle du likevel tenke i ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger