0

Er Mercedes veldig mye dyrere i drift enn VW?

spurt 2020-08-25 23:25:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Har pr i dag en 2011 passat 2.0 TDI som har gått 160 000 km. Skal selge bilen på nyåret, og vurderer å gå litt opp i klasse/standard til f.eks Mercedes E-klasse eller Audi A6 (bruktbil, gjerne fra rundt 2017). Jeg hører mange sier at Mercedes, Audi osv er så mye dyrere i drift pga høye servicekostnader osv. Ikke nødvendigvis så urimelig det, men hvor mye dyrere er det egentlig snakk om? Og på en bruktbil jeg skal ha i fem år - hvor avgjørende er det egentlig at jeg bruker merkeverksted for servicer?

Ole

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-26 05:51:19 +0200

Hei Ole. Her har jeg lyst til å dele min erfaring. Jeg har kjørt Mercedes i mer enn 25 år. (med et unntak av et seks måneder langt "feilskjær" Har som oftest kjøpt en 3 år gammel taxi, og beholdt den i tre år. Kjørelengde ved salg har vært fra 400.00 km til 600.000 km. Erfaringen min er at det er biler som er billige i drift. De tre siste har jeg for moro skyld ført regnskap på - og har havnet på 3,60 til 3,80 kroner pr km. Inkludert ALT. Forsikring, årsavgift, reparasjoner, diesel og avskrivning! Forutsetningen for å klare såpass lave kostnader er at jeg i størst mulig grad har styrt klar av BOS. Det finnes mange flinke Mercedes-reparatører der ute. Og deleprisene er nokså forskjellige...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-26 08:57:48 +0200

Kloke ord fra Kamerat H her, den som styrer klar merkeverkstedene og den norske importøren, vil oppleve et helt annet prisnivå når fakturaen skal gjøres opp, også når det er en stjerne på panseret. Det er så enkelt som at prinsnivået på hele gullrekka, fra deler og rekvisita til timesatsen, kan deles på både 2, 3 og 4. Når det igjen kommer en tid der det er enkelt å reise til Sverige eller Tyskland, er også det et alternativ, for ikke å forglemme at du kan bestille deler fra Tyskland og gjøre jobben selv.

Vær imidlertid oppmerksom på et godt tips som ligger litt "gjemt" i de kloke ordene over: det å kjøpe en ex-taxi er en av de smarteste tingene man kan gjøre for å minimalisere utgiftene: ja, man får en bil som er kjørt et sted mellom 200' og 500', men den er kun 2-3 år gammel. Den kloke glemmer angsten for at "alt kan gå i støkker" og ser heller på bilens faktiske stand: en taxi er gjennomgående godt passet på, og finner man en bil som har en noe høyere andel langkjøring og relativt få sjåffører, kan man få en bil som man kan kjøre minst 500' til uten nevneverdige problemer. Det å eie en bil litt lenger enn det være seg 2-3 år eller for den sakens skyld, 5-6 år, legg gjerne opp til en eietid på både 10 og 15 år, er noe av det smarteste du kan gjøre, spesielt om du kjører en del: da minimaliserer du verditapet pr år, pr km, og kan le hele veien til banken!

En ting til som følger med ex-taxi: det er mye Mercedes i bransjen, og man vet hva man skal ha: biler som er både nogenlunde greie å holde på veien uten knalldyre verkstedsbesøk i tide og utide, de skal være pålitelige, og det skal være en bil som gir et greit kost-nytte forhold. I det hele tatt: en taxikusk velger bil med fornuft. Ikke uten grunn at man opp gjennom åra har kjørt en del Passat, men Mercedes av taxi-sorten er absolutt et alternativ til en Passat! Ja, jeg har kjørt Passat noen år selv, attpå til en ex-taxi: mil etter mil, en rullende sparebøsse! Når Passaten ble smadra, vurderte jeg Mercedes, men valgte VW igjen fordi Møller er en vesentlig bedre samarbeidspartner enn BOS. Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe ny bil, da er BOS uaktuelt for min del. Men bare så det er sagt: også jeg bruker primært et frittstående, autorisert verksted til service og vedlikehold av familiens Volkebokser. Å betale f.ex 3 ganger så mye pr liter med identisk olje for å få et glimt av merkeverkstedets stål og glass - det synes jeg ikke noe om :-)

Ellers tenker jeg jo at du har en feiende flott Passat som ikke engang er innkjørt. Min erfaring er at en Passat smaker best etter kjørt 300', i ditt sted hadde jeg nok sørget for et greit serviceregime, med oljeskift ved typisk 15 ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger