0

Evig krangling med dama

spurt 2020-08-10 12:46:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Vi er på jakt etter ny bil, eller rettere sakt ny brukt bil!

Vi har letet frem å tilbake i flere mnd å vi har blant annet sett på Hundai Tucson (2016-2019), Mazda CX5, Vw Tiguan (2017- nyere). Nå kom jeg over en Land rover discovery Sport 2015, 55 000 km 241 hk Bensin.

Har hørt i fra flere som sier mye negativt om Land Rover: * Dyr service * Dyre deler * Mye feil * Dårlige biler.

Men noen sier at dette er forbi å anbefaler meg å kjøpe dette. Dessverre har fruen bare hørt negative ting å ønsker seg aller helst en Mazda cx5 2018 modell, men jeg finner disse ekstremt kjedelig å forundrer meg over at 2.2L bensin bare har 160 hk.

Vi ønsker å bruke helst under 400 000,- . Automatgir, 4-hjulstrekk , og ryggekamera er et krav fra fruen!

Hva ville du ha gjort Benny?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-10 15:13:47 +0200

updated 2020-08-10 18:21:57 +0200

Kompromiss er bra så varer vel det ekteskapet en stund til :-) Jrg har testkjørt en Discovery sport og er helt ok bil og tror nok du slipper å stoppe langs veien hele tiden for å plukke opp biter som ramler av. Man skal ta vare på bilen sin uansett merke og gi den litt stell noe Land Rover biler liker svært godt og da gir de mye tilbake til deg som eier. Mazda CX 5 er en smør og brød bil og helt enig ikke noe spesielt spennende med den og de har sine nykker de også blant annet har motorene skapt diverse problemer for eierene sine pluss endel til ref tidligere tråder på forumet. Kompromiss er jo ikke enten eller men en dere begge kan enes om og da er selvfølgelig Ford Edge førstevalget litt dyr som brukt enda men er nok en grunn til det da de var dyre som nye, her får du alt du trenger og sånn flaks akkurat for 400 000 kr.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-10 17:12:37 +0200

Du har en fornuftig kone, Landrover er en bil for sanne entusiaster, på godt og vondt. Som Kamerat K mer enn antyder, det er en bil som liker å bli tatt vare på. Legg til at det koster å være kar, så skjønner du at det kaaaaaaaaaaaaaaanskje koster mer enn det smaker. Med et budsjett rundt de 400 er Ford Edge absolutt et greit kompromiss som både du og fruen nok kan like, ellers tenker jeg jo at du får veldig mye brukt Skoda for rundt de 400. Ta en titt på finn og brooms bruktbiltjeneste, du finner lett en nesten-ny Karoq til denne prisen...med 150 hk TDI og haldex 5 får du mer enn nok krefter til norske forhold, i tillegg henger du godt med på autobahn om så skulle være. Komfort og sikkerhet er i toppklasse...langt bedre enn mange av konkurrentene...spesielt asiatiske sådanne.

Kodiaq er større og dyrere, men har du kredittverdighet og økonomi til det, om du legger på 100.000, får du en nesten-ny av denne sorten også. Tiguan har mye til felles med disse to, men jeg tenker jo at Tiguan har en tendens til å være noe overpriset....hvorfor kjøpe Tiguan når man kan få en typisk et år nyere Skoda med samme drivlinje og mer utstyr for samme prisen?

Du nevner forøvrig Hyundai...billig og "mye" for pengene, men jeg vet konkret at det ikke er uten grunn at Hyundai har et dårlig rykte...så dårlig at det ble baluba med importøren. Dels har man enkelte interessante konstruksjonsdetaljer som ikke liker den norske vinteren, dels har det vært mye moro når kundene hvisker ordet "garanti". Det er rett og slett på plass med litt poesi: Hyundai, stay away! Hold deg til det trygge, se på Edge og Karoq, ta gjerne en prøvekjøring! Og glem ikke kona der hjemme, ta henne med! Utnytt gjerne forhandlernes demobiler, selv om du ikke skal kjøpe ny....grundig prøvekjøring er en viktig ting for å velge en bil man kan ha en stund! Ellers gjelder som alltid: sjekk grundig, tilstandsrapport, historikk, bilens faktiske stand, heftelser, i det hele tatt: man sjekker etter beste evne FØR kjøp. Det kan spare mye ergrelse og problemer, kjøp ALDRI bil på impuls! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-10 20:31:11 +0200

updated 2020-08-10 21:03:03 +0200

Bra forslag fra Norulf her men drister meg til å dra frem Land Rover igjen, har dere hus og hjem belånt til pipa og vel så det og har våkenetter for hvordan man skal få til økonomien fra dag til dag så ville jeg hørt på fruen og avstått fordi alt hun har hørt er sant samt sikkert noe mere også som er blitt avglemt. Har du derimot god økonomi der et verkstedbesøk eller 2 bare er en pølse i slaktetiden så ville jeg nok tenkt meg om en gang til. Alle litt finere mødre nedover i europa kjører barna sine i barnehagen og til skolen i en Range Rover Evoque og det som er enda mer utrolig er at de dyreste Range Roverene til 3 millioner er de som blir solgt først, verkstedregninger er trolig det siste de tenker på når de kjøper. Vi nærmer oss kanskje kjernen her og man kan jo spørre seg hvorfor de dyreste klokke produsentene ikke har kapasitet til å dekke etterspørselen når nå alle har mobil og kan se klokken bestandig?. Land Rover har et elendig rykte og har stadig måttet døpe om bilene sine fordi de har dårlig rykte i det eller det landet, likevel selges det stadig mer Land Rovere og facilitetene i Solihull klarer ikke å holde unna etterspørselen. Jeg har en Land Rover Discovery 3 og brukte 6 mnd på å få den i orden da den var rimelig neglisjert av forrige eier og det er ikke fordi jeg jobber sakte men fordi jeg plukket hele bilen i biter og byggde den opp igjen og helt riktig det er en hel masse biter når de ligger i lagevis i garasjen og man må manøvrere som en balett danser rundt i den mikroskopiske stien man har tilgode av plassen på garasje golvet. Nå tenker du at han synes sikkert Land Rover er noe dritt men neida nå er jeg bare enda mere knyttet til bilen men har skjenket forrige eier en og annen grrr tanke og et par passende fraser oppi hodet mitt om at hvorfor fikset du ikke noe av dette etterhvert før du måtte la den gå for skrot pris og pengene er tapt likevel hadde du holdt den i orden så hadde du kanskje berget mye av pengene. Ja ja forrige eier om det men vær forbredt på å ta i et tak og se på litt Youtube filmer hvis du trenger veiledning i noe som må fikses de finnes det nok av over hele Youtube. Og så det er sagt en lakkstift til å flekke steinsprut med koster bare et par hundre kroner i orginal farge og man må ikke vente til den er blitt stor som en femmer da er det for sent å slafse på noe maling for å desperat prøve å skjule årelang misskjøtsel.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-11 07:51:13 +0200

Trampeklapp for KAmerat K, en sann entusiast! Men for deg som har et dilemma i forhold til dette med å velge bil nå: det er minst tre ting du skal tenke nøye over: først og fremst, har du en like forståelsesfull kone som Kamerat K :-) ? Dernest...har du det som skal til her? Da tenker jeg på en feiende flott garasje full av verktøy, et pågangsmot som nærmer seg selveste Fridjfod Nansen og ikke minst, er du stjernemekaniker? For ikke å forglemme: har du en nummer-to bil sånn at du har tid til å eie en entusiast-bil :-) ? Har du denne gullrekka på plass, eventuelt god nok økonomi til å skaffe deg disse tingene på et eller annet vis, ja da er det en god ting å velge en eldre premiumbil Made in Brittania Rules The Waves fremfor en nyere, men noe "kjedeligere" bil!

The Bottom Line er at du nok bør lytte nøye til din kloke og fornuftige kone her, gjerne også tenke litt over Rema-prinsippet: det enkle er ofte det beste. Det "enkle" er her helt klart det siste alternativet, og som vi har vært innom, Ford og Skoda er gode kompromisser her! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-11 15:15:34 +0200

Yepp Norulf du har helt rett har selvfølgelig en forståelsesfull kone hun tror fremdeles på historien min om at når vi bygger garasje så kan du ha bilen trygt og godt inni garasjen og slipper å skrape is på morran og greier he he dette var i 2005 og ingen av de 3 nye bilene hun har hatt siden dette har noengang sett insiden av garasjen for der står alltid mitt siste prosjekt i veien og hvis hun spør sier jeg bare at jeg først må bli ferdig med prosjektet så kan hun bruke plassen ;-) så nå vet jeg ærlig talt ikke om hun tør kjøre den inn i garasjen siden det er noe hun aldri har gjort før.

Overskriften til trådstarter evig krangling med dama er nok ikke noen suksess oppskrift her og kan lett føre til at denne skal jeg vinne tilstander som nok ikke er helt veien å gå her ihvertfall ikke for husfredens skyld. En taktikk er å la den som bil betyr mest for bestemme og så ved neste veiskille gjøres det motsatt. Høres jo ut til at samboer har litt mere tanker om bil enn tror det var en rød bil varianten som endel damer har. Dere har likevel to forskjellige innfallsvinkler der en tenker bilglede mens den andre tenker hvor høyt eller lavt den kommer på listen i Tysk Tuv test altså antall feil pr testet kjøretøy og helt riktig som nevnt tidligere i tråden har dere presset økonomi er det ikke rom for utskjeielser og man må tenke forutsigbarhet så kan man isedenfor drømme om en slik i fremtiden det gjør jeg hele tiden men eier de dermed sagt ikke.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger