0

Familie bil

spurt 2020-08-01 22:15:26 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg hadde bilen min inn på verksted i november 2019 for å bytte bremseklosser og bremseskiver bak. å i juli 2020 hadde jeg bilen inn igjen for ein garanti sak og ba dem gå over bilen (har hatt ein del problem med bilen) for å sjå over at alt hva i topp stand til jeg skulle på norgesferie i 3 uker, sånn at jeg ikke skulle få nå problem med den. Jeg vart lova at jeg ikke skulle få noen problem/overraskelse med bilen og ingen varsellampe skulle komme opp. Etter 1 1/2 uke på ferie så lyste varsellampe for Bremsebelegg som vil si at bremseklossene er slitt. Så da måtte jeg avslutte ferien med å kjøre heim, har ikke vært kontakt med verksted enda da jeg vil Vesta om jeg har garanti på bremsene enda? Heller om jeg må betale det selv? Etter så kort tid (8 måneder) etter brems bytte.

Mvh Trine

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-08-02 09:57:52 +0200

updated 2020-08-02 12:19:19 +0200

Hei Trine Kjedelig sak dette men foruten at du har Martin Schanke tendenser ang kjøringen din så skal det ikke la seg gjøre å slite ut bakbremsene på et drøyt halvår. Du sier at du var lova at det ikke skulle komme overaskelser eller varselslamper på bilen men vet ikke hvilket verksted du har brukt eller om de har kontakt med høyere makter eller bruker Lilly Bendris som konsulent ellers ser jeg ikke for meg at slike garantier kan gis og isåfall kan de spå i fremtiden. Du får nesten ta bilen til verkstedet og spørre de om hva som har skjedd de rydder nok opp hvis det er deres feil Nå kan det jo være at det var bremsebelegg foran som gav beskjed om utslitt belegg og som ga varsel lampe her men det er normalt ikke slik at du da må svinge inn på neste busslomme og ringe bergingsbil. Slitasje varsling kommer i god tid men gir indikasjon på at du snart bør oppsøke verksted for kontroll av bremsebelegg. Å avbryte ferien tvert var nok kanskje litt vel drastisk men deg om det.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-02 11:16:08 +0200

Som Kamerat K antyder, varselet for slitte bremseklosser er sjelden noen grunn til den store panikken. Dersom det mot formodning skulle være klossene bak som er årsaken, må det være noe spinn hakkende galt, enten calipere som henger eller at du har en noe spesiell kjørestil. I såfall vil nok også klossene foran være utslitt. Ta en hyggelig samtale med verkstedet og få avklart årsaker og sammenhenger, det er på ingen måte gitt at verkstedet har gjort noe feil her. Når du er der, få gjerne verkstmesteren til å vise deg hvordan du kan sjekke dette selv: om du har "vanlige", åpne alu-felger f.ex ser du jo faktisk rett inn på klossene. Du ser også skivene....markant slitasje på skivene, eventuelt svært høy temperatur rett etter at du har parkert, er et sikkert tegn på klosser som henger. I det hele tatt: mye du kan sjekke med enkle midler her, om ikke annet, greit å vite til neste ferie.

Og ja, det finnes selvfølgelig verksteder som slarver, men Møllers verksteder er gjennomgående bra, spesielt Skoda-delen. Dog skal man være klar over at de som Kamerat K sier, de har ikke direktelinke til høyere makter eller krystallkule, ting kan skje med alle biler så snart de er ute på veien igjen etter verkstedsbesøket. Sånn er det bare, men det er på sin plass å nevne at med Skoda Octavia har du en av de beste bilene på markedet. Gitt at du følger et normalt vedlikeholdsprogram og tar alminnelig godt vare på bilen din, det er svært sjelden det oppstår feil mellom servicene på en Skoda, eller for den sakens skyld, VW. Lykke til videre med en god bil!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-08-02 13:46:53 +0200

Bilen vart kjøpt ny for 3,5 år å ska sies at jeg har hatt ein del problem med den. Mye av verksted timene har jeg fått på garanti og noe har jeg selv måtte betalt. Men jeg bruker ikke bilen så my i ukedagene siden jeg bruke arbeidsbil via jobben. Å vil si at jeg kjøre fint å ikke panikk bremser heller holder på bremsa nedover bakker, Så derfor jeg vart så overrasket at varsellampe på bilen lyste når jeg hva på ferie. Grunnen til jeg valgte å kjøre heim er for jeg ønske at Skoda verksted jeg bruker ska ha mulighet til å ordna opp å sjå om det er noe feil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger