0

Audi A7 313HK Bi-Turbo Quattro

spurt 2020-07-29 19:18:48 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Ej vurderer sterkt og kjøpe en Audi A7 og lurer litt på om det å kjøpe en 2012-2014 modell er for gammelt eller ikke?

Nå syns no ikke ej at en 5-8 år gammal bil er spesielt gammelt da men hva er deres mening/ råd til dette?

Bør ej også passe på km når det gjelder bil?

Håper på positivt svar! :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-30 08:41:16 +0200

Vel, bilens faktiske stand er alltid viktigere enn kjørelengde. Noe kynisk sett, det som står på kilometertelleren, er kun et tall. Og som vi vet: i disse tider kan dette endres på noen få sekunder. Det er en av de tingene du skal sjekke ekstra grundig: lav årlig kjørelengde? Vær skeptisk! Vi bor tross alt i et land der nybiler er uforholdsmessig dyre, det gjør sitt til at det er ekstra luktrativt å ta en "Ingrid Espelid" og jukse litt. Sånn er det bare, og det skjer i de beste familier. Og jo dyrere bilen måtte være...jo mer er det å hente på å "justere" kjørelengda.

Du skal også unngå biler med for mange eiere og ikke minst...har du den minste mistanke om "chiptuning" eller "optmalisering"....gå videre!!! Dels fordi det gjør mye med slitasjen på hele drivlinja, dels fordi det sjelden er godkjent og meldt Biltilsyn / forsikringselskap.

Ellers finner du gode sjekklister for både sjekk og prøvekjøring på forbrukerrådets og Motors hjemmesider. Ta utskrift, krøss av etterhvert....ta gjerne også med en god venn. Og nei, 2012-2014 er nok litt opp i åra, men ikke spesielt gammelt. På samme vis er ikke 300.000 km spesielt mye for en god bil, men som alltid: det krever løpende, normalt godt vedlikeholdsregime. Servicer SKAL være utført, spesielt på en relativt avansert bil som dette. Merk deg imidlertid Bennsy kloke ord som ikke kan gjenstas for ofte: både alder og de kilometerne en slik bil har rulla, innebærer i praksis at alt kan skje. Sagt på en annen måte: MacMurphy er i aller høyeste grad med på kjøpet, alt som kan gå i støkker, KAN gå i støkker. Det er ikke derved sagt at det kommer til å gå i støkker, men før du løper og kjøper her: tenk deg nøye om: det koster å være kar! Her har du potensiale for betydelige ekstrautgifter, kanskje med både 5 og 6 siffer på regninga om du ikke er god til å skru sjæl, og skulle du unngå dette: ordinært vedlikehold og service koster mye, mye mer enn på f.ex en "kjedelig" Skoda Octavia. Legg til at det er VELDIG smart å sjekke hva det faktisk koster å forsikre bilen med din alder og bonusklasse FØR du går videre....ikke spesielt morsomt å få en overraskelse i form av en forsikringspremie på 20.000 spenn ramlende ned i postkassa!

Mitt generelle råd er at du bør gi beng i A7 om du ikke har over gjennomsnittet god økonomi. Kjøp deg heller en alminnelig, grei bil som fyller ditt behov på en god måte. Da får du en vesentlig nyere bil, og du får penger til overs til andre ting enn bare....bil. Ja, A7 er en kul bil, men moroa kan fort koste mer enn den smaker. F.ex er en vanlig A6 sedan eller for den sakens skyld, Passat, et greit alternativ om du trenger en litt større og litt mer påkostet bil enn Skoda Octavia. Med trykk på Passat ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger