0

Lurt å kjøpe chippa GTI?

spurt 2020-07-28 14:03:44 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, leter etter min aller første bil og det heller mot en golf GTI. Den jeg har sett på er 2008 mod, gått 144k og er chippa til 260 hk samt et miltek eksosanlegg. Mitt spørsmål er om dette kunne være et bra kjøp med tanke på om girkasse osv tåler den nye kraften iver lengre tid. Takk for svar :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-28 15:56:32 +0200

Golf GTI fra 2008 har i utgangspunktet 200 hk. En effektøknng er ikke problemfritt, dersom det ikke er gjort noe som helst mer enn å "trimme" bilen vha endring av motorens styreprogram og hive på et eksosanlegg av råne-typen, vil hele gullrekka fra stempler og råder til girkasse og drivledd utsettes for belastninger langt hinsides alle normale marginer. Du skriver ikke om bilen har manuell girkasse eller DSG-kasse. I førstnevnte tilfelle er det generell toskeskap å kjøpe bilen, i sistnevnte tilfelle er det en ventende katastrofe. Å kjøpe en bil som dette av en ung og sprek eier, som har "trimma" eller "optimalisert" bilen på et begrenset budsjett, er å tigge om problemer. Å tro at denne bilen er "kjørt pent" er som å tro på en bruktbilselger som deklamerer at den blankpolerte bilen han vil prakke på deg, kun er kjørt til kjerka av to gamle jomfruer annenhver søndag!

Legg til at de 60 ekstra ponniene (om det skulle være korrekt) neppe er godkjent hos Biltilsynet og ført inn i vognkortet. Derved er det heller ikke meldt forsikringselskapet. Rent bortsett fra at bilen derved ikke lenger er i tråd med typegodkjenningen, risikerer du å havne i samme situasjon som smartingen som kjørte uten forsikring og ble 11.5 millioner fattigere om du kommer ut for en ulykke: https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&...

The Bottom Line er at Golf er en lettkjørt og grei bil, men "chippa" biler er noe man skal styre langt unna, om det så bare er den minste mistanke om at bilen noensinne har vært i nærheten av slik "tuning". I ditt sted ville jeg sjekka en ting til: hva må du som 18-åring med ferskt førerkort betale i forsikring for en GTI? Finn deg heller en grei, ordinær Golf med færrest mulg eiere, bilens faktiske stand og ikke minst at den IKKE er ulovlig trimmet er langt viktigere enn en "sprek" bil. Vær dog ops på at bensinmotorene før 2013 har et potensielt problem med kamkjedestrammeren...om motoren IKKE er skiftet eller problemet rettet opp på annet vis....bør man unngå disse motorene.

Dette gjelder først og fremst 1.2 og 1.4 TSI, 1.8 TSI skal være grei. Med 160 hk holder du fint følge med trafikken, miste førerkortet er også sjarmerende enkelt, bilen har en toppfart på 220 km/t. For min del er det kun 2.0 TDI som gjelder, det gir deg mer komfort og anvendbar kraft over et turtallsområde fra 1000 o/m og like opp til rundt 4500 o/m. Men smaken er som baken: noen liker å ha nok krefter til enhver tid, andre liker å piske turtall for at bilen skal fløtte på seg. 1.6 TDI er forsåvidt en grei mellomting, med 90 hk er det mer enn nok til å holde følge med trafikken, og den krever så pass mye giring at den kan oppleves som "sporty" av de som liker å gire. Den smaker mao best med DSG-kasse, med manuell ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar