0

Starte bilforhandler

spurt 2020-07-24 12:03:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg er en 17 år gammel gutt som tenker og starte en bruktbilforhandler etter videregående. Jeg skal prøve meg på å bli oppkjøper av en forhandler for å få noen biler å starte med. Er det slik at man kjøper bilen fra en forhandler med en gang. eller får man bilen og betaler etter at man har fått solgt den?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-24 12:37:11 +0200

Hei Høyt ambisjons nivå er bra det, du kjøper nok biler på kreditt eller etablerer en såkalt arbeids kapital hos en bank eller en finans institusjon. Lykke til.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-24 13:19:40 +0200

Ambisjoner er bra, men pass på så du ikke havner på dypt vann før du har skaffet deg litt erfaring. Begrens bundet kapital, mao la "noen biler" være et par-tre støkker i begynnelsen og ta det derfra. Det er gjerne ikke så dumt å prøve seg som selger hos en forhandler før man går i gang for seg sjæl, erfaring, erfaring og atter erfaring er nøkkelen til suksess i de fleste sammenhenger. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-25 06:40:01 +0200

Jeg tenker at selger generelt og bilselger spesielt er noe man blir født til, interessen for kjøp og salg kommer gjerne tidlig og utvikles i den retningen man gjerne har sitt interesse felt og i ditt tilfelle bil. Alle de jeg vet om begynte i det små og siden ekspanderte de i takt med økonomien sin. De brukte flere år på å lære seg markedet på hva som selger og ikke. Jeg foreksempel er ikke bilselger men ser lett når det er en bil på Finn som kanskje er litt feilpriset og kunne tjent en slant på kanskje alt fra 10-20000 kr og i ekstra heldige tilfeller mere også. jeg bruker bare noen minutter på å kalkulere dette men så har jeg brukt mange år på å ha full kontroll i markedet og scanner Finn hver dag for gode kjøp da jeg også liker å bytte bil ofte så jeg kjøper og har de noen månder og selger de alltid med fortjeneste. fikser de litt opp og da aller helst mekanisk da jeg ikke ar alt for glad i mye karroseri arbeid. Jeg prøver å holde meg til såkalte populære biler som fks Ford og Bmw samt en og annen japse hvis jeg ser god butikk i den. Rådet fra Norulf det med å ta en snarvei innom en bilforhandler for å lære traden er nok lurt her ellers ender man opp med svelt ihjel da det er andre der ute som kan dette mye bedre enn deg og du får simpelthen ikke omsatt bilene for den pris du ønsker.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-25 11:43:48 +0200

Ja, å drive butikk her hjemme i Steinrøysa kan meget raskt bli, om ikke sveltihel, så iallefall ekstremt dårlig timebetaling! Det kan jeg alt om, familien hadde butikk, og jeg prøvde meg sjæl, etter 10 år fant jeg ut at det er smartere å skaffe seg en utdannelse og lønnet arbeid. Da får man det reneste Kinder-egget: god lønn, fast lønn som kommer på konto hver måned og ikke minst, ferie og fritid! Skal jeg gi et generelt råd, må det være som følger: ta skolene mens du er ung, ikke gjør som meg og lev av butikk og strøjobber til du nærmer deg 30!

Hadde nær sagt....skal du i det hele tatt klæ deg på å bli selger...søk jobb hos Rema 1000 isteden, og ta mål av deg til å bli butikksjef. BILSELGER er et av de mer krevende yrkene man kan velge. Like håpløst ustabilt, like mye stress som f.ex restaurantbransjen. Ja, man kan leve av det, men det blir som nevnt innledningsvis, ikke noe å bli feit av. Om man kjøper opp relativt rimelige biler, fikser dem sjæl - selvfølgelig må det være biler som er "liv laga" som KAN fikses opp uten omfattende reparasjoner osv - da kan man ha en i kroner grei inntjening på hvert salg.

Det dreier seg om å ha kontroll over hele "verdikjeden", altså få betalt for både repasjonen og jobben med salget. Men dyrere bruktbiler? Relativt sett lavere fortjeneste og større risiko. Sånn er det bare, og igjen, timebetalinga er ikke i nærheten av det du kan tjene som kassamann på Rema, eller for den sakens skyld, som gravemaskinfører hos en entreprenør. I det hele tatt: det er mange yrker å velge i, å tro at "eget firma" er en snarvei inn i en god jobb med økonomisk frihet...det er som å tro på nissen! Skaffer du deg litt utdannelse....det være seg yrkesskole og fagbrev som en begynnelse, kommer du som et minimum lettere inn både hos Rema og entreprenøren. Og om du drar til og blir det være seg sykepleier eller si bygningsingeniør, ja da snakker vi om sikker jobb, trygg jobb og ikke minst, stabil inntekt på et nivå du kan leve godt på. Verdt å sette seg ned og tenke skikkelig gjennom dette, gjerne få litt hjelp av en yrkesveilleder ved skolen eller NAV.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-25 12:57:38 +0200

Føler litt med trådstarter jeg nå da, er ikke sikkert han hadde planer om kassa jobb på Rema men rådet om å ha en utdannelse i bakhand er alltid en vinner uansett hvilke stunt man forsøker seg på. Vi trenger bilselgere i fremtiden også så noen kommjer jo å få det til men en snarvei er det nok ikke og en og annen nedtur dukker nok alltid opp. For å si det sånn så er det først å sette seg inn i tanken med å fks hva må til for å kjøpe en bil på finn som kanskje ikke blir solgt for så å legge på prisen 20 000 kr fordi det er det jeg må tjene på bilen, er det en mekanisk reprasjon eller er det synlig rust, videre er den for høyt priset eller er det bare en bil for de få intresserte. Feilprisede biler på finn kan ta bare minutter før de er solgt og nesten før annonse blekket er tørket ligger de ute på nytt med kanskje 15-20000 kr i påslag har selv fanget noen av disse men er mest flaks. En bekjent kjøpte en Bmw X3 for en slikk og ingenting fordi eier hadde blitt fortalt av verksted at diesel pumpen var havarert, fylte på en kanne diesel og solgte videre med 30000 kr fortjeneste. Så kjøpte han en S-max fordi eier trodde motor var havarert etter reg reim bytte, han tok turen til verkstedet som hadde gjort jobben(en stor verksted kjede i Norge) og hevdet garanti på jobben og fikk ny motor denne tjente han 45000 kr på fordi eier ikke så denne muligheten selv. Osv osv som du ser må du være litt kynisk i denne bransjen og for å si det sånn så fortalte han ikke tidligere eiere om videre vei med bilene. Er du en sart sjel som ikke tåler at en flue setter seg på deg så velg en annen karriære vei.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar