0

Fiaten har stått en stund

spurt 2020-07-16 19:58:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg har en Fiat 500 som har stått stille siden mars ( skiltet den av når kona ble permittert). Den har vært startet en gang i løpet av de mnd. Da startet den greit. Nå vil den ikke starte. Den lager lyd, og det lyser i dæsjen, så det er i hvert fall litt strøm på den.

Hva tror du? Hva gjør jeg?

Hilsen Jeanette

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-16 20:27:06 +0100

Hei Jeanette Hvis den lager lyd og det er litt lys i instrumenter så antar jeg at du må lade batteriet. Se også til at det er bensin på tanken hvis ikke så starter den bare ikke sånn er det bare. Ikke prøv å rulle den igang det er ikke moderne biler glade i, få heller en annen bil med beskyttede startkabler til å hjelpe starte bilen.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-17 10:47:22 +0100

En liten bagatell: om dere starter bilen med startkabler, jolly fine, men husk at dere skal gjøre noen mil for å få ladet batteriet sånn passe igjen.....det beste er å koble til en batterilader og la den stå over natta...da ser du formelig at batteriet smiler og er klar til kamp igjen! En liten nusselig batterilader med kortslutningsvern koster ikke mange hundrelappene hos Biltema, så har du den til neste gang bilen trenger litt påfyll også. Det er f.ex ikke uvanlig at det er påkrevet med en lading eller to i løpet av en normal vinter med mye småkjøring. Lykke til viere med en feiende flott retrobil!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-22 07:55:03 +0100

Heisann Jeanette! Dette høres definitivt ut som et strøm-problem.

Det er jo slik på moderne biler, at de trekker litt strøm, for å holde liv i elektronikken – og dermed deg selv, selv om de ikke er i bruk. Det er ikke mye det er snakk om, men over tid kan dette tappe ned batterispenningen og du får ikke start.

Det at det lyser i dashbordet tyder på at batteriet ikke er helt flatt, men startmotoren trekker mye, så jeg antar at spenningen på batteriet er for lav. Derfor får dere ikke startet bilen. Nå vet ikke jeg hvor gammel den aktuelle Fiaten er, men over noen år så svekkes også batteriet. Normal levetid er fra rundt 4 - og oppover til rundt 6-7 år. Om bilen har gått mye småkjøring i vinter før den ble avskiltet, er det jo ikke sikkert at det var helt fulladet da bilen ble parkert heller. Så det er nok flere ting som sammen har skapt startproblemene.

Løsningen på dette kan være flere. Som nødhjelp er det å få starthjelp med godkjente kabler med overspenningsvern. Batteriet bør nok uansett lades opp. Dette gjør man enkelt med en hjemmelader. I verste fall må batteriet skiftes. I samme slengen bør både utlading og dynamoen sjekkes, slik for sikkerhets skyld. Begynner batteriet å bli svekket er det kanskje like greit å bytte det nå, før en ny høst og vinter med kalde morgener kommer. Dette er heldigvis hverken noen stor eller kostbar jobb. Et verksted fikser nok dette for deg mens du venter om det skulle bli aktuelt. Så dette ordener seg uansett.

Lykke til videre med Fiaten!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-07-16 19:58:08 +0100

Sett: 229 ganger

Sist oppdatert: Jul 22 '20

Antall visninger