0

Ny bil/brukt bil

spurt 2020-07-16 13:18:52 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Har pr i dag firmabil, men må mest sannsynlig snart kjøpe min egen og lurte på hva er det beste kjøpet en kan gjøre med et budsjett på 300.000 Er ikke særlig bil interessert og har ei heller noe interesse for mekking. Det er stort sett småkjøring og litt lang kjøring i ferie med en passasjer, men må ha plass til 4 passasjerer. Eneste kravet er gode seter pga dårlig rygg

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-16 14:15:38 +0200

Med dårlig rygg er det kun tysk som gjelder...med et ikke altfor spenstig budsjett er det VW og Skoda som gjelder. En to til tre år gammel bruktbil er det som fremstår som det beste alternativet her, jeg tenker at Skoda Octavia er det som gir deg mest for pengene alternativt Golf. Se etter det som kalles "ergonomiske seter", jeg har sånne i min Golf og nok minst like dårlig rygg som deg. Noe fornenklet sagt, setene er i seg selv god nok grunn til å kjøpe bilen :-) Octavia er bygget over samme lest som Golf og har tilsvarende seter, uten at jeg i farta husker hva Skoda kaller disse setene. De minner m det osm ble kalt "sportseter" tidligere, kledd delvis med skinn, delvis med stoff. Gode reguleringsmuligheter, massasje som man egentlig ikke trenger...men svært godt utformet, passer som støpt også for de av oss som er litt større enn andre. Om du kjører mye og langt er automatgir og adaptiv cruisekontroll veldig godt å ha, og for meg er det diesel som gjelder, det er kongen på haugen ved et kjøremønster preget av langkjøring. Det er 2.0 TDI /euro6 som gjelder, unngå euro 5 versjonen. Er du bensin-tilhenger, gå for 2.0 TSI, de små bensinmotoreen blir for arme greier.

Firehjulstrekk er heller ikke dumt å ha, men for å få kombinasjonen automat/4WD er det primært Octavia som gjelder. I det hele tatt, Octavia gir deg svært mye god bil for pengene. Ikke så vanskleig som det høres ut å få gode seter heller, svært mange velger utstyrmsodelene nmed nettopp disse setene. Og er du blant dem som må ha en større bil, se på Superb eller Passat. Da må du muligens gå for en typisk et år eldre bil gitt samme pris, men også dette er mye bil for pengene, og ja, setene er gode. Dog er Golf/Octavia større enn folk flest tror, mye innvendig plass, jeg tenker at dette er passe størrelse for de fleste. Benytt gjerne en merkeforhandler til å supperotere deg med biler til prøvekjøring, det er derfor de er der! Ellers anbefales sjekklistene hos Forbrukerrådet hhv Motors nettsider på det vameste. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-16 14:23:34 +0200

Bare som et eksempel: se HER: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Mengder av gode nesten-nye Skoda som bare venter på kundene :-) Ellers glemte jeg dette med elbil i farta...det er selvfølgelig gunstig på papiret....men det er to forutsetninger som må være tilstede for at elbil skal være gunstig i det lange løp: mulighet for hjemmelading og et kjøremønster der man i store trekk holder seg innenfor en radius der man kan basere seg på å lade bilen hjemme. Må man lade mye "ute" og gjerne kjører litt lenger enn si et par hundre km noen ganger i året, blir det en håpløs logistikk-utfordring og heller dårlig totaløkonomi. Hybrid? Tja...hva betyr egentlig noen få tusenslapper i sparte drivstoffutgifter pr år? Jeg kjører forøvrig like billg på langkjøring med min dieselbrenner....ergo ville hybrid vært bortkastet for min del. Men det er deg som kjenner ditt kjøremønster best....Passat Hybrid kan være et alternativ, dog heller jeg til at du bør prøvekjøre Octavia først og fremst og ta det derfra.....brukk gjerne Octavia som en referanse.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger