0

AC Skoda Kodiaq

spurt 2020-06-29 14:59:32 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en Skoda Kodiaq som er 2 1/2 år gammel, som har gått 45000 km. ACen har ikke klart å blåse kald luft i dagene nå som det har vært 30 grader. Idag var det 18 grader og bilen blåser kaldt igjen. Er det ett tegn på påfyll av gass eller bare slik at det rett og slett er for varmt?

Mvh, Tommy

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-29 15:18:14 +0200

Overveiende sannsynlig at det er fornuftig å ta en AC-service...konsekvensene av for lite kjølemedium kan være kompressorhavari. En AC skal gi merkbart kald luft uansett hvor varmt det måtte være ute...systemet struper selv mengden varmluft som passerer kjøleenheten. Den eneste forklaringen jeg kan tenke meg ellers, er at noen har tuklet med innstillingene på klima-anlegget i bilen din, men det ville du nok registrert ganske kjapt. Jeg har selv kjørt et par konsern-fettere fra VW i temperaturer rundt de 40....så varmt at asfalten smelter...uten problemer whatsoever, jeg koste meg inne i bilen og følte meg hensatt til en iglo :-) Ellers har du jo garanti på bilen din, jeg ville nok nevnt ordet "garanti" i en hyggelig samtale med forhandleren her. Uavhengig av om det er en garantisak eller ei, en slik service er sjelden noen ruinerende opplevelse.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-29 16:21:08 +0200

Hei Joda det er garanti dette og ikke service altså ingen kostnad for deg. Gass skal ikke lekke ut og hvis det er det så er kanskje en maks lekk rate på ca 40 gram pr år akseptabelt eller ca 6-8 år før man må toppe opp. Produksjons metodene er ganske strenge da ac gass er en klima gass og bør absolutt ikke lekke ut. Er det ok når temp er 18 C ute så er det nok gass i anlegget. Bilens ac anlegg er ganske komplisert og har en rekke komponenter og flere forutsettninger må være tilstede for at anlegget skal virke og blåse kaldt. Flere sensor overvåker anlegget og deriblant en sensor som heter høyt kondensator trykk, er det høye luft temperaturer ute stiger dette trykket og for å beskytte anlegget mot for høyt trykk stenges anlegget av. Du må straks kjøre til Skoda verksted og lese av feil koder. Hvis de hevder det er lekkasje så er det feilproduksjon i kompressor, slanger, koblinger kondensator osv. Men du må ikke selv ha fks satt en papp plate foran radiatoren så motor skal bli fortere varm på vinteren eller ha kjørt over store isklumper som kan skade kondenseren i fronten under radiatoren. Altså er du ikke skyld i det selv så er du good to go. :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-30 10:05:06 +0200

Og der kom Kamerat K med den "oppskriften" du trenger for å føre en god samtale over temaet "garanti" med forhandleren, trampeklapp! Ta gjerne utskrift og ha den for hånden :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger