0

Tips til valg av bil

spurt 2020-06-18 19:28:30 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg har sendt inn spørsmål her tidligere men dessverre har ikke mitt spørsmål blitt plukket ut. Så jeg prøver igjen!

Jeg har i årevis vært stor Audi fan. Begynte med en 08 A3 med 2 liters dieselmotor. Problemfritt bilhold det altså. Før jeg hoppet ever til et lite beist av en a3 fra 2010 med 2liters turbo bensinmotor og Quattro. Denne var jeg ikke fult så heldig med da dette var en av de svake bensinmotorene til Audi. Så her endte det med havari. Visste ikke så mye om dette da, det er jo noen år siden. Hoppet så videre på en 2012 Audi A7 med 2,8 tsi. Denne havarerte også. Så etter hva jeg har erfart er det mye sikrere med en dieselmotor enn bensinmotor når det kommer til Audi? Har du noen formening om dette? Jeg stått på nytt nå å skal skaffe meg en bil men jeg synes valget er svært vanskelig. Hittil har jeg sett på Porsche Cayenne 11-13, Audi A7 11-13, BMW 6-serie 11-13, eller en BMW X5 2010-14. Har prøvd å lese meg opp men blir ikke noe klokere. Jeg ønsker en driftsikker bil jeg kan ha i mange år fremover. Jeg synes jo personlig at disse er noen av de peneste bilene som er laget. Derfor har valget falt på nettopp disse. Jeg vurdere da altså dieselmotor på de fleste. 6-serien til BMW er jeg ikke så kjent med men jeg har hørt at BMW har hatt en den dieselproblemer tidligere? Så det jeg lurer på her, har du en anbefaling å komme med? Hvilken av disse vil være det safete kjøpet? Evt om du har noe å legge til? hva vil være det beste alternativet til motor? Da 2 havari har skremt meg veldig til valg av en ny bil.

Håper på svar mvh Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-19 06:15:13 +0200

Hei Martin Ja Audi har hatt litt problem med tsi motorene mulig på grunn av den spesielle insprøytnings teknikke som kan vaske bort smøring fra sylindervegg og føre til slitasje og høyt oljeforbruk. Endel andre tekniske problemer helst elektriske er heller ikke uvanlig. Du sier havari på 2 Audier så er vel ikke så rart at du tenker deg om et par ganger her. Du lister jo opp fine og potente premium biler i gullrekka di og skulle jeg uten videre valgt herfra så ville jeg falt for X5 du nevner jeg er Suv på min hals., Bmw har hatt en del kamkjede problem men det dreier seg mest om 2 liter motorene men produksjons metodene er stadig forbedret fra 2006 og i 2011 mener Bmw selv at de har fått bukt med problemet men gjenstår å se. X5 du ønsker har 3 liter motoren og de har klart seg greit, en og annen turbo samt egr ventiler er vel det vanligste her. Automatkassen bør få et oljeskift rundt hver 90-100 000 km for å kjøre problemfritt. Få gjerne en som er godt utstyrt og få for all del hengerfeste da ettermontering er svinedyrt og svært krevende, head up display integrert dab radio og kanskje varme i rattet og vebasto ville stått høyt på ønskelisten. Planlegger du å ha den lenge så få den understellsbehandlet og be forhandler ta en firehjuls kontroll før kjøp da dekkene er svinedyre og slites fort med feil hjulvinkler. Porche Cayene er også en bra bil så ønsker du alternativer så se på en sånn.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger