0

Stiller spørsmål angående lading av biler.

spurt 2020-06-15 10:39:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Soørsmål til deg. Jeg lurer på om noen har tenkt på ståling, ved lading av el og hydbrid biler. Vår nabo har to stk til lading og det er en surre lyd når de står til lading, rett bak vår levegg / uteplass. Mon tro om de ikke gir ståling rundt seg.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-15 11:06:56 +0200

Hei Du kan ta det helt med ro stråling som i radioaktivitet lager nok ikke surrelyd. Ganske sikker på at det er inverterene eller trafoene i ladeboksene som lager denne lyden og er helt ufarlig så du kan trygt sitte bak levegg uten stråleverns drakt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-15 11:47:47 +0200

Nja...begrenset med stråling fra denne lamikken, men som vi vet, både 4G....5G og ikke minst blåtann stråler i vilden sky i et frekvensområde som er midt i blinken for å lage mykje moro! Det er ikke for ingenting at Østerike, den russiske føderasjon og et par nasjoner til har vesentlig strengere restriksjoner på plassering av basestasjoner for både mobilnettet og offentlig wi-fi! Om du er blant dem som er nervøs for stråling, antar jeg at du ikke har trådløst nett hjemme, slår av blåtann og wifi på telefonen din og sørger for at gjestene gjør det samme, gjerne slår telefonen helt av!

For ikke å forglemme at bruk av trådbundet headsett er en god måte å unngå å grille hjernen på. Dette er ikke tull, en smart-telefon har fysisk liten antenne og kompenserer dette med å gå ut med maks effekt så snart det er mer enn noen få hundre meter til nærmeste basestasjon. Og nei, jeg bruker kun en gammel, enkel telefon selv når jeg telefonerer...med trådbundet headsett!

Og har denne fjonge batteribilen som står bak leveggen oppdatering via trådløst internett i en eller nanen form....ja da sitter du de facto midt i et strålefelt...men som annen stråling avtar strålingen med kvadratet av avstanden. Og nei....leveggen demper IKKE denne strålingen i nevneverdig grad! Moralen må være at vi lever i fare hvor vi går, og det er viktigere enn noen gang å bruke hue og ta forholdsregler der man kan. Apropos....du har nok også den nye, smarte strømmåleren i huset, det er en slemming, men ikke i nærheten av like slem som ovenfornevnte: altså 4G / 5G!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-15 12:23:29 +0200

updated 2020-06-15 14:25:25 +0200

Hei Ja vi er nok i fare overalt vi går for det er faktisk stråling både fra verdensrommet når det er klarvær og fra solen også til og med jordskorpa vi går på fra dag til dag , men for å si det sånn for å unngå all stråling må du flytte i en hytte uti finnskogen og aldri gå utendørs og det blir upraktisk for mange. Stråling som den vi utsettes for i det daglige er uansett ubetydelig og fører ikke til kromosomfeil og store byller på kroppen og hvis man skal tro forskere så er det ikke skadelig med mobiltelefon bruk heller men det får de lærde strides om tror mest det dreier seg om hvem man spør her og hvilken forsking det vises til. Hvis det er lyd som sagt du hører fra disse boksene som naboen din har så lager altså ikke stråling lyd. det du hører er en trafo lyd som er pga av at 2 ledninger er viklet rundt en jernkjerne og må passere et lite luftgap(transformering) med de strålinger denne kan gi fra seg og hadde vært verdt å bekymre seg om så hadde trafoen måttet være så stor at den måtte fraktes med semitrailer men ville vært upraktisk å lade en Nissan Leaf med da den samtidig koster flere millioner bare for trafoen. Altså sett deg bak leveggen din med en kaffe eller noe noe annet fint i et glass med paraply på og ikke tenk mere på det. Uansett og ikke helt riktig det som Norulf sier så avtar all stråling i styrke når den må passere nok barrierer(ref.ozonlaget). Først kapsling av selve lade inverter, deretter naboens garasje vegg og til sist din levegg. Hvis noen finner opp et instrument som kan måle skadelig stråling hos deg så ønsker jeg å være førstemann som tester et sånn. Vi menesker har vel en tendens til å bli litt nervøse av ting vi ikke forstår helt, jeg fks er livredd for Bitcoin fordi jeg simpelthen ikke forstår meg på den.

Svaret mitt er ikke Nja som er nevnt i et inlegg over men et konsekvent Nei.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-15 16:21:29 +0200

PÅ SIN PLASS Å dra en sann historie fra 50-tallet: min lærer i radio- og transmisjonsteknikk jobbet i USA i de tider, med utbygging av mellom- og langbølgenettet. Da var også frykten for stråling stor, så stor at noen klarte å selge aluminiumsdresser for blodpris! Ja, det demper jo strålinga, men om det er noen vits? Nada...dengang var bølgelengdene så lange at det ikke var noe problem whatsoever, det eneste som var virkelig skummelt dengang, om vi ser bort fra radioaktiv stråling fra diverse prøvespregninger, var røntgenstråling og ultrfiolett stråling, dengag var det jo skikkelig fres i høyfjellsolene må vite!

I dag er det litt annerledes, vi hyler om høyfjellsol, men holder lett en mobil omtrent inne i øregangen. Enhver som kjenner litt til åssen GSM-systemet fungerer, vil vite at det er veldig dumt. Likeledes er prinsipalt sett all stråling med korte bølgelengder farlig på cellenivå, men, det er et stort men: så lenge vi snakker om isotrope strålingskilder avtar feltstyrken med kvadratet på radien....her avstanden til strålingskilden. Den enkle forholdsregelen er å gjøre denne avstanden så stor som praktisk gjennomførbart, og ta det derfra. Vi skal jo alle dø av et eller annet, jeg tenker at det er dårlig helse i å bekymre seg for mye også. Mhp stråling fra ladere etc, er det generelt 50 Hz vi snakker om, det genererre lyd, men ikke stråling. Invertere og switchmode-supply jobber med høyere frekvenser, men strålingsmessig er det problemfritt. Da er det verre med magnetfeltet rundt høyspentkabler...ved f.ex Teslas hurtgiladere...for ikke å snakke om vår alles kjære TV-kassa og en hel del andre skjermer. Men igjen...vi har store problemer, og vi har litt mindre problemer. Dette er helt klart noe man kan skyve et støkke ned på bekymringslista om man ikke er blant dem som har el-allergi og overfølsomhet vs stråling....de må som Kamerat K sier, belage seg på å fløtte til en kåk uten strøm langt ute i Finnskogen eller et annet øde sted.....helst et sted uten mobildekning! Ja, 5G er noe herk, men vi får ikke gjort noe med det, annet enn å sørge for å bo iallefall noen hundre meter unna basestasjonene.

Dog er det et alvor i dette her: årsaken til at vi i vesten stort sett har for høye grenseverdier i lover og forskrifter, er enkel og brutal: US Army og US Air Force har et par stoler i det organet som fastsetter slike grenseverdier. For militære formål er det veldig greit at man kan gjøre omtrent som man vil. Derfor kan man oppleve å stirre rett inn i antenna på en mobil basestasjon over baldakinen på en butikkdør i norske "storbyer". Idioti ville man sagt i Østerike og Russki' Federatze', forskjellen på tillatte grenseverdier har en faktor på 1000 og mer.....det sier sitt. Men kan vi gjøre noe med det, når "vår nærmeste allierte" har bestemt at sånn skal det være, basta bom? Nada.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-06-15 18:10:37 +0200

updated 2020-06-15 18:35:37 +0200

He he nå fikk vi iallefall krisemaksimert den tråden grundig som i utgangspunktet bare var naboens elbil lader, de som leser her tør vel ikke sette foten på utsiden av døra på si de neste 2-3 ukene med frykt for at alt mulig kan ramme dem, ja ja vi får håpe at leserene har vært ute en vinterdag før og med litt skjelvende hånd tør å åpne utgangsdøren sin igjen ;-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar