0

Bil nummer to

spurt 2020-06-07 19:51:29 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Vi vurderer å kjøpe volkswagen e-golf som en bil nummer to i familien. grunnen til vi velger e-golf e for vi føler vi får mye bil for pengene om vi kjøper en e-golf nå. Vi har fått tilbud på en helt ny e-golf eksklusive, pålydende 305.000 (kampanjepris hos gumpens auto). Denne har alt av utstyr. Vi lurer likevel på om vi skal kjøpe en som er brukt. Ikke eldre en 2018, og helst ikke gått så langt. Hva pris mener du vi bør legge oss på? og er det noe enn må være på utkikk etter når man skal kjøpe en brukt el-bil. Vi har aldri hatt el-bil før og er derfor litt rådville for hva som kan være farene med en brukt el-bil. Vet du noe om hvor langt en el-bil går før batteriene svekkes, eller svekkes de i det hele tatt ?

Mvh Eric

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-08 08:15:32 +0100

Noe kynisk sett, har dere økonomi til det er de to ekstra åra du får med garanti på en ny bil, som attpå til selges gunstig i disse dager, verdt prisforskjellen her gitt at vi ser på prisforskjellen på "norske" biler, med norsk garanti og nogenlunde samme utstyrspakke, solgt hos forhandler. Legg til at bruktbilen som regel er kjørt noen kilometer, ogs det bør man ta med i regnestykket. Hos Gumpen får du f.ex en helt grei 2018 E-Golf, kjørt rundt 41.000 km, for 245.000 kroner. Jolly fine, relatativt trygt kjøp, men altså to år kortere garanti og to år mer på veien. Jeg ville ikke vært i tvil, nytt er nytt, og forklaringen på at prisforskjellen ikke er større, ligger i at både Gumpen og andre bilforhandlere skal ha dekket sine omkostninger og tjene penger når de tar inn en bruktbil. Den tryggheten du får ved å kjøpe hos forhandler, er som regel verdt det du betaler for den.

Om du derimot kjøper privat, en bil som gjerne er kjørt si 20-40.000 km, gjerne bruktimportert og derved uten noen som helst garanti ut over normale forbrukerrettigheter ved privatkjøp, kan du selvfølgelig spare noen kroner, men som du er inne på, det er korrekt at du får mye for pengene om du kjøper en feiende flott ny E-Golf nå. Når jeg leser hva du skriver, og leser litt mellom linjene, ser jeg at du prioriterer lav kjørelengde, trygghet, utstyr. Da ville jeg ikke vært i tvil: nå er det kjøpers marked for nybiler, ikke minst E-Golf som jo på sett og vis er på vei ut, selv om det etter mitt syn er en av de beste elbilene på markedet: det er faktisk også en bil og ikke en rullende gullfiskbolle! Tipper du får adaptiv cruisekontroll og mye annet kjekt på den nye bilen...ikke noe å lure på spør du meg! Med et forbehold: familiebudsjettet. Der er det deg som er eksperten.

Mhp batterier er det sånn at alle batterier svekkes over tid, også LiIon. Hvor lang levetid vi snakker om, er vanskelig å si, en unevnelig fabrikant av elbiler fra USA tar veldig ofte store ord i bruk her, men som vi vet, det finnes kunder som har sittet med det berømte skjegget i postkassa etter kun få år. Skal jeg gi en kvalifisert vurdering av E-Golf vs batterienes levetid, tenker jeg at denne bilen er et fornuftig kompromiss med et balansert forhold mellom ytelse og batterienes evne til å levere strøm. VW er også en svært seriøs fabrikant som setter kvalitet i høysetet, dessuten vil vi kunne forvente at man vil legge seg ekstra i selen for å fremstå som seriøs i garantisammenheng gitt den massive satsningen man har gjort mhp elbiler. Du kan mao være rimelig trygg på at batteriene vil ligge godt innenfor fabrikantens spesifikasjoner (70 % av opprinnelig spesifikasjon) innenfor garantitiden, og med rimelig sannsynlighet også innenfor bilens levetid. Vær dog klar over at heller ikke batterier er feilfrie....men med ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for et veldig godt å utfyllende svar ! Nå har jeg litt å gjøre med kalkulatoren her :) Mvh Eric

Eric gravatarbildeEric ( 2020-06-08 10:10:16 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger