0

Montering av solcellepanel.

spurt 2020-06-02 16:37:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Solcellepanel har dalt i pris, og populariteten har skutt i været i campingverden. Dette er utstyr som både selges på nett rett til forbruker og som monteres av caravanforhandlere og verksteder rundt om. I campingverden er et av de største "trollene" fukt. Min oppfatning etter å ha fulgt flere forum og tråder på FaceBook er at det gjengse, både av de som montere selv og "proffer", er å lime disse panelene med TEC7 rett på taket. Dette for å ikke lage "unødige" hull der fukt kan trekke gjennom.

Caravanbransjen er jo litt spesiell med tanke på garantier, da det som regel ikke er store konsern som står som importør, men heller den enkelte forhandler. Som igjen sitter med garantiansvaret.

Jeg kan ikke forestille meg at dette kan være riktig måte å sikre denne "lasten"??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-03 09:46:33 +0200

Nja...ikke et vondt ord om Tec7, jeg har selv brukt det på et unevnelig utstyr i enden av en flyplass...det holder noen år....så herder dritten....vips....så løsner delene. Tro meg, deler som løsner i enden av en flyplass er noe dritt...de fløtter seg ufattelig langt i blasten fra jetmotorer!

Så ja, Tec7 holder nok en stund til formålet du nevner, men det holder ikke forever. Jeg tenker jo at belastningene på en relativt stor flate som et solcellepanel på taket på en bobil, tilsier at man som et minimum bør få laget til en brakett som igjen kan forankres på forsvarlig vis. Her har jo strengt tatt fabrikant / importør en jobb å gjøre, det kan umulig være spesielt problematisk å forberede en bobil under produksjonen for å kunne forankre solcellepaneler på en forsvarlig måte.

Men så var det alle bobilene som allerede er solgt da....det er jo strengt tatt ikke uløselig dette her, når vi kan montere f.ex takluker, stiger og så videre på forsvarlig vis....som oftest med skruer...det kan ikke være noe mer problematisk å finne en god løsning for å montere solcellepaneler. Her burde de respektive forhandlerne kunne finne gode løsninger, dette er ikke akkurat rakettforskning, det er ting som blir gjort hver dag: altså borre høl....sette inn skruer...sørge for forsvarlig tetning.

Dette kan jo sogar gi ekstra inntjening gjennom salg og montering av solcellepaneler! Forretningsideen er herved overrakt, selg ideen til din lokale forhandler! Og ja....du har helt rett, på sikt er IKKE Tec7 tingen for å feste noe som helst på taket av en bobil! Da måtte den i såfall stått evig parkert på tunet der hjemme, langs veien har den ingen verdens ting å gjøre!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar