0

Ta bort skillevegg i 10 år gammel bil uten å sette inn seter ?

spurt 2020-05-31 21:49:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg lurer på om der er mulig å ta bort skilleveggen i varebilen min og bruke den ekstra plassen til last. Jeg lurer på om det er mulig å gjøre lovlig uten å sette inn baksetene. Trenger ekstra lasteplass, og siden det er lange ting som skal inn så kan det sikres med stropper i lastekrokene bak så det ikke får fart forover. Men er det lov å ta bort veggen uten å sette inn setene?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-06-01 07:58:15 +0200

updated 2020-06-01 08:00:47 +0200

Prinsipalt sett skal bilen omregistreres til personbil i det øyeblikk du fjerner skilleveggen. Om du ikke ønsker å sette inn baksetet, snakker vi her om en 2-seters personbil. I ditt sted ville jeg vel satt inn baksetet....da får jo bilen din litt høyere salgsverdi også....og heller slått ned baksetet nå du kjører med last. Baksetet koster deg ikke stort, om det ikke allerede ligger "plombert" bak i bilen eller fulgte med, skal du ikke se bort fra at du kan kjøpe et billig fra en stasjonsvogn hos hoggern'.

Jeg regner ellers med at du snakker om relativt lett last og at du vet hvordan du sikrer lasta mot å skli forover og kappe kroppen din i to....det er IKKE nok med et spennbånd eller to på lastekroker som antagelig står på hver sin side bak...lasten MÅ også sikres mot å skli bånn gass forover om du får en Bjartmar Bråstopp! Skal ikke mange kiloene til før krafta på seteryggene foran utgjør flere tonn ved en bråstopp!

Ellers utløses ikke noe avgiftskrav når bilen er over 10 år gammel, og slik jeg ser det, er dette en bil som faktisk kan omregistreres....dette gjelder som du vet....ikke riktig alle varebiler. Vil du være helt sikker, spanderer du en telefon til Biltilsynet FØR du går i gang og fjerner skilleveggen, dette med biltilsynet er en av de tingene der det best å spørre først, du får IKKE tilgivelse etterpå! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar