0

Dashcam i nye biler

spurt 2020-05-12 08:06:59 +0100

Mitt spørsmål er av generell karakter. DashCam vil i mange tilfeller være nyttig som kilde til objektiv informasjon om hva som skjedde ved en spesifikk hendelse og mange bruker en del penger på å ettermontere dashcam. Hvor pent det blir kan vel diskuteres. Så vidt jeg vet er det ingen biler i dag som tilbyr dashcam som ekstrautstyr. Har du noen formening om hvorfor ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-12 10:27:47 +0100

Dashcam burde vært standard i alle biler, verken mer eller mindre! Om du vil ha en pen installasjon, bruk bilradiospesialisten eller annen proffesjonell aktør for monteringen, relativt rimelig jobb og ikke minst: du slipper løse ledninger som henger og slenger. Selve kameraets festeanordninger kan variere, men der som ellers, noen er bedre (og penere) enn andre.

Nei, jeg har heller ikke sett dashcam i tilbehørslista når jeg har vært i markedet for ny bil, men det er etterhvert ganske så mange som har en form for kameraer i sine biler. Jeg tipper det bare er et spørsmål om tid før det blir implementert løsninger der disse også vil fungere på omtrent samme måte som dashcam. Ofte er det ikke mer enn en programvaresnutt som skal til. Hvorfor denne funksjonaliteten er implementert i dag, kan man saktens undres på, jeg tenker jo at bilprodusentene leverer til mange markeder, der det ikke alltid er "greit" med kameraer som snurrer og går. Noen stater har paranoia og ser potensialet for spionasje overalt, kfr våre egne, årlige trusselmeldinger og angsten for Huawei :-) Andre stater skylder på "personvern", det betyr at borgernes bruk av kameraer er regulert, men ikke statlig overvåking. Og endelig har vi forsikringsbransjen....det er ikke lenge siden unevnelige aktører i den norske forsikringsbransjen var sterkt i mot dashcam....ikke overraskende de samme aktørene som er veldig glade i skylddeling. Nå har man snudd i offentlige fora, men jeg er rimelig sikker på at dashcam ikke er spesielt popuært i de kretser den dag i dag. Så jo.....det kan være mange grunner til at bilfabrikantene er noe tilbakeholdne med å implementere dashcam som "hyllevare". Det blir jo litt som dette med GPS-systemer og fotoboksvarsling: dette er fy og fy i både Frankrike og Sveits, og det stedlige politi godtar ikke at funksjonen deaktiveres....den skal ikke være der i det hele tatt! Molbo-policy spør du meg, men det finnes helt sikkert slike bestemmelser ifht dashcam også!

Men at det kommer etterhvert? Garantert. Det er jo egentlig ingen grunn til at det IKKE skal komme. Dog, det er helt sikkert noen som får vondt i maven av alle disse kameraene som filmer oss. Du så sikkert kjempeoppslaget i vestlige medier om de påståtte nesten 200.000 kameraene som er satt opp for å overvåke ifht kriminalitet i Moskva forleden....egentlig er det kun halvparten av dette tallet som faktisk er montert pr d.d....det var jo en fare for både ditt og datt! Men de rundt 4.5 millioner kameraer som er operative H24/7 i UK.....herunder snaue 700.000 bare i London...med ansiktsgjenkjenning og det hele i flere år......det er liksom ikke tema!

Nå er det jo biler som har en slags black-box teknologi allerede. I amerikanske biler i TV-serier fra over der har jeg sett dette fra tid til annen. Bla minst en gang i CSI Miami....mener det var i en svær US-SUV. Altså kameraer som tar opp kontiuerlig når bilen kjører, men ikke lagrer ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger