0

Vinter pigg dekk/piggfri

spurt 2020-05-10 20:44:03 +0100

anonym bruker

Anonym

Ok!

I Norge er det mye milde vintre! Så viss man kjøre 60% på bar vei som våre vintre er for tiden med pigg eller piggfire! Så er det faktisk det samme som å kjøre på sommer føre med sommer dekk! Så det litt hyklerisk å si at du ikke anbefaller dette!! Når vi kjører så mye på snø frie veier, så er det ikke farlig å kjøre med vinter dekk på sommer vei!!! Er det mulig å ikke se dette!!!!!!!!!!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-05-11 09:48:32 +0100

Du har helt rett i at vi som er så heldige at vi bor ved kysten og fortrinnsvis sør for Trondheim, har milde og fuktige vintre, men du glemmer en vesentlig ting: selv om vi også har nordiske sommere, det er fremdeles LITT varmere om sommeren! Dersom vi snakker seriøse, piggfrie vinterdekk, altså dekk med en gummiblanding som gjør det den ved temperaturer fra si 5 pluss og nedover, ja da blir også dekkene i overkant myke når det blir varmere. Dette påvirker hvordan bilen oppfører seg på veien, enten du liker det eller ikke, og det påvirker hvor mye dekkene slites. Den store jokeren er imidlertd våt vei ved "sommerlige" temperaturer: da får du vesentlig dårligere veigrep, med lengre bremselengde og dekk som slipper til følge. Om du er blant dem som ikke får med deg at dette skjer, og ikke kjører mer defensivt og reduserer hastigheten, sitter du igjen med null sikkerhetsmarginer og betydelig økt risiko - igjen - enten du liker det eller ikke.

Når det er sagt, der hvor jeg bor er det ofte varmere på julaften enn i juli. Det er også sånn at billige sommerdekk, det være seg Kina-ræl eller f.ex Barum, er dårligere enn premium vinterdekk på såvel våte som tørre sommerveier. Men det endrer ikke på det faktum at mine premium vinterdekk, som jeg ofte kjører "ut" de siste millimeterne på sommeren, er vesentlig dårligere enn mine like premium sommerdekk (fra samme produsent, jeg liker Nokian). Jeg må altså tilpasse både kjørestil og hastighet etter de dekka jeg til enhver tid kjører på. Å kjøre på vinterdekk om sommeren er likevel ikke noe jeg gjør i tide og utide, men jeg har for vane å kjøpe nye vinterdekk når mønsterdybden ligger rundt 4 mm....om jeg kun kjører rundt dørene her hjemme i Norge, har det hendt at jeg kjører ut de siste millometerne på våren og forsommeren. Det å ha best mulig vinterdekk med god mønsterdybde er en god livsforsikring....derfor....

Å bruke piggfrie, premium vinterdekk som "helsårdekk" er imidlertid a complete different matter. Det er reinpsikka idioti spør du meg: gode piggfrie har så myk gummiblanding at de forsvinner på null komma null om du kjører dem gjennom sommeren ....det hender jo at det blir noen varmeggrader i august f.ex....og som du nok vet....du kjører IKKE i motorveihastigheter med vinterdekk på sommerføre....da kan du formelig SE at de slites! Ja, det finnes hyperintelligente mennesker der ute som kjører på noe de kaller "helårsdekk", som oftest er det rimelige vinterdekk som er laget for kontinentale vintere, altså relativt høye temperaturer og lite egentlig "vinter". Noen kjøper også rimeligere, piggfrie vinterdekk og innbiller seg at det er god sort som "helårsdekk". Realiteten er at slike dekk er dårlige året rundt. Det finnes ikke noe Kinderegg som fungerer både sommer og vinter, sånn er det bare. At du mener noe annet, er greit nok ,det er tillatt å ha en mening, men for din egen del: vær oppmerksom på begrensningene ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-11 13:54:25 +0100

Hei Ser Norulf har pakket inn noen av glosene sine i bomull så han har en god mandag tydeligvis he he. Legger til et par synspunkter her og det er å snu hele situasjonen på hodet og tenk på at ville du ha kjørt med sommer dekk på vinteren ??? Og da er vi i selve kjernen fordi alle forstår at det er galskap å kjøre med sommer dekk på vinteren og det er egentlig samme galskap å kjøre med vinterdekk på sommeren de blir som tyggegummi og er direkte farlige å kjøre med, det er først når du er i en kritisk situasjon dette viser seg fra sin verste side omtrent som sommerdekk på vinterføre og kan bety forskjellen mellom liv og død, tror ikke trådstarter har en like god mandag som Norulf her og ønsker nok å provosere litt her. :-/

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-05-11 15:33:22 +0100

Ja, det er en god mandag og en vakker vårdag, rene sommertemperaturene med 4-5 grader på formiddagen og ikke stort mer enn liten kuling fra nord, nesten så man kan ta en tur på stranden og dyppe seg! Som nevnt over, det er egentlig knekkende likegyldig om det er sommer eller vinter her hvor jeg bor, det er nokså likt uansett: vi har grønn vinter og litt grønnere sommer! Men selv om jeg er æresmedlem i gjerrigknark-klubben, jeg kjører IKKE på "helårsdekk"! Alle med et snev av evne til risikovurdering holder seg med et sett premium vinterdekk og et sett like premium sommerdekk, og med hensyn til å vippe om sommer og vinter....man har da seriøst luftverktøy og en jekk som løfter noen tonn mer enn bilen veier, måkke' komme her og komme her! Ellers trampeklapp for sammenligningen fra kamerat K, vi kjører IKKE på sommerdekk om vinteren, da burde det jo være like ens med vinterdekk på sommeren! HA en god dag alle sammen, kos dere i det feiende flotte norske vårværet!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger