0

trygt å har en bil stående som er kun brukt i 5 uker i året pluss lange helger

spurt 2020-04-06 12:36:32 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei benny jeg lure på er det bra for bilen å stående i garasjen i feriehus eller hytte i Svergie? fordi jeg har vurdert å kjøpe svensk bil for å har den stående der til vi familien dra ditt i minimum 5 uker i året men jeg vet at bilen har det ikke godt av å stå i ro mye men er det mulig?? håper du kan svare på dette hilsen Volvofan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-06 20:45:18 +0200

Hei Ser ut til at du egentlig har svar på dette selv, jeg kan bare tilegge at en bil bør ha sin jevnlige mosjon der man starter den og tar en liten runde og gjerne kjører den varm. Nøyaktig hvor lenge imellom er ikke helt godt å si men hvis disse 5 ukene er på sommeren og bilen må leve på lut og kaldt vann resten av året så er ikke det så bra nei.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-04-07 12:20:48 +0200

Helt korrekt svart fra kameraten her, den enkle forklaringen på en del av problemene som oppstår er kondens. Sørg for at det er en fom for avfukting både inne i bilen og i garasjen, som et minimum tilstrekkelig ventilasjon. Om du benytter Biltemas plastbokser med tørkesalt: glem ikke at disse kan samle så mye vann at de renner over...du vil IKKE ha saltholdig vann i bilen! Skal du bruke en sånn, plasser den i en bøtte eller et kar som er stort nok. Husk også denne bagatellen med å skru av plusspolen på batteriet...da risikerer du ikke at batteriet går tomt for strøm og fryser i støkker. Av samme grunn skal du alltid ha kontroll med at det er tilstrekkelig frostvæske i bilens kjølesystem og at vindsupylervæska er frostsikker!

Å parkere bilen for noen måneder, f.ex vinteren over, var ikke uvanlig tidligere, da jekket man også bilen opp og plasserte den på klosser av hensyn til dekkene. Hvor langt du vil gå for å beskytte bilen, er egentlig opp til deg selv...jeg vil si at tipsene over og å sørge for at det er si 10 % over normalt lufftrykk i dekka når du forlater din gode venn bilen i garasjen er tilstrekkelig. Det kan også være fornuftig å skifte olje før sesongen begynner...koster lite og kan bety mye. Ellers er det et åpent spørsmål om det er noe poeng i å ha en bil stående på dette viset, det vil være fornuftig å avgrense kostnaden ved å kjøpe en relativt rimelig bil som "svenskebil".

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-04-06 12:36:32 +0200

Sett: 71 ganger

Sist oppdatert: Apr 07 '20

Antall visninger