0

Skal deler løsne når det er vind?

spurt 2020-03-10 21:08:17 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg kjøpte meg ny Landcruiser i 2018. Jeg var fornøyd helt til bakspoileren fløy avgårde i en storm. Bilen var parkert ute, det var ingen ting som traff bilen. Toyota vill ikke dekke dette. De skulle ha 19500,- men jeg klaget, og de satte ned regningen til 10000,- Jeg mener att bilen må tåle å stå ute selv når det er storm.

Hva mener du, må man regne med att bildeler flyr avgåre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-11 09:42:13 +0200

Nei, bildeler skal ikke fly avsted, Landcruiser er som kjent en bil med ikke ubetydelige ytelser og en toppfart som tilsier at den vindstyrken som kvalifiserer til begrepet "storm" på Beauforts skala er godt innafor det bilen skal tåle. At en bakspoiler, som jo er der for nettopp å avlede luftpresset som oppstår når du kjører bånn gass langs en motorvei et sted det måtte være fri fart, skal flagre avgårde i en skarve storm, er helt på trynet. Liten storm har en vindhastighet som starter ved 75 km/t, mens skillelinjen mellom sterk storm og orkan ligger ved 117 hhv 118 km/t. Og som de fleste vet, når det er orkan, flagrer takstein og andre ting veggimellom. Rett nok beskriver du ikke hvorvidt det var ting som flagret, men du kan eventuelt ringe DNMI og få en konkret tilbakemelding på vindkastene den aktuelle dagen dder du og bilen bor. Merker meg forøvrig at du bruker begrepet "storm". En vanlig, pinglete liten storm er normalt sett ikke et problem.

Vi har imidlertid et grensetilfelle: vindretningen. Dersom du har hatt full peis rett bakfra, og du har vært litt vel optimist når du bruker begrepet "storm"....si at det har vært orkan i kastene...da kan man nok se for seg at et stort vindfang i simpel plast bare MÅ gi etter på et eller annet vis. Nå vet du sikkert hvordan bilen din sto parkert....i din forhåpentligvis hyggelige samtale med DNMI spør du først og fremst om gjennomsnittlig vindstyrke på skadetidspunktet. Det er det tallet du ser på værmeldinga. Dernest spør du om vindstyrken i kastene...for det tilfelle at det var et ekstremvær som raste forbi deg. Og sist, men ikke minst: aktuell vindretning. Dersom det IKKE har vært full orkan i kastene og vind rett bakfra....ville jeg tegnet et par skisser og tatt en hyggelig samtale en gang til med Toyota-sjappa. Toyota er normalt sett en svært seriøs aktør, den titusenlappen du har oppnådd til nå, gjenspeiler dette. Og skulle det vise seg at det har vært en orkan med i spillet: snakker vi si 180 km/t rett bakfra....da er det a complete differant matter. Da er naturskadefondet rette adressat...ikke Toyota. Da ville jeg nok stilltiende akseptert todelingen og sagt tusen takk.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger