0

2004 volvo xc90 2.5 (209 hk)

spurt 2020-03-06 10:54:59 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Et viktig spørsmål og få belyst Jeg kjøpte en xc90 med en oppgitt km.stand både i salgsanonnse og kjøpekontrakt på 178000km Jeg bestemte meg for og kjøpe usett da den var ca 50 mil hjemmefra. Når jeg får bilen levert viser det seg at det er 178000 miles den står på noe som er ganske så mye mere enn 178000 km Hva mener du om dette og ikke minst hva kan jeg kreve i kompensasjon? Håper du vil belyse dette med vennlig hilsen Per Morten

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-26 08:46:45 +0200

Hei Per.

Dette er virkelig ikke greit i det hele tatt.

Her tyder alt på at vi har med en bruktimportert bil å gjøre. Denne bilen har også gått vesentlig lengre – vi snakker rundt 280.000 kilometer, ikke 178.000 som du har fått opplyst. Både via annonsen og i kontrakten. Det er som du selv sier en vesentlig forskjell.

Det at bilen er bruktimportert har selger helt klart en plikt til å oppgi. Selvfølgelig skal korrekt kjørelengde også oppgis. Enten i miles eller kilometer. Dette må jo selger, som har eid og brukt bilen, ha visst om?

Jeg går ut i fra at dette er et privat kjøp/salg. Selv ikke den mest lugubre bruktbilsjappe opptrer vel så dumt..?

Uansett: Jeg mener at selger her har holdt tilbake vesentlige opplysninger. Du har rett og slett fått noe annet enn det du har betalt for. I dette tilfellet mener jeg at du har krav på å få hevet kjøpet. Ta godt vare på dokumentasjonen du har i form av annonse, kontakt og eventuell korrespondanse på mail eller SMS. Her har du en sterk sak.

Hadde det vært meg, ville jeg bedt selger komme og hente bilen og ta med pengene mine, inklusive omkostninger du har hatt ved eventuell frakt av bilen og lignende.

Folk som er så frekke og så dumme at de tror de kan komme unna med noe slikt, fortjener ikke å få solgt bil i det hele tatt. Det er min mening. Få ting provoserer meg så mye som uærlighet.

Selger må vel også (forhåpentligvis) forstå at vedkommende har blitt tatt med "buksene nede" og bør rydde opp etter seg fortere enn svint ...

Hvis ikke dette løser seg kjapt, må du kontakte advokat og få hjelp her. Som nevnt – du bør ha en sterk sak i dette tilfellet.

Du spør også om kompensasjon her. Jeg vet ikke hvor gammel bilen er eller hva du har betalt for den – så det er vanskelig å si noe om. Spør heller deg selv om du ville ha kjøpt denne bilen om du visste hvor langt den egentlig hadde gått og om du visste at selgeren kom til å prøve å lure deg?

Jeg ville ikke forhandlet med denne selgeren. Da gir du selgeren en halv seier og vel så det. Samtidig som du sitter igjen med all usikkerheten rundt handelen selv. Du fortjener bedre.

Her må du stå på ditt og du bør du handle raskt, før pengene du betalte for bilen blir borte.

Ønsker deg all mulig hell og lykke til her.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger