0

Hvilke muligheter og krav har jeg når bilen har vært på garanti reperasjon alt for mye?

spurt 2020-03-06 09:54:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei benny!

Jeg har hatt min Nissan Leaf 40kwt 2018 mod på verksted timer totalt 11-12 ganger. Med totalt 15-16 feil. Det har blitt rettet flere feil, men alle er innenfor hva som er litt "standard feil" på disse bilene. Speilene har begge blitt byttet på begge sider grunnet knirking. Førersetet ville ikke låse seg i sporene. Vindusheis på førerside er byttet, radar er vært inne for kalibrering og senere byttet, knirking/ulyd pga. bremser ifbm. at bilen har vært parkert med parkeringsbremse har skjedd 2, nå 3 ganger. Dette er en kort oppsummering, men noe som irriterer meg veldig, er at flere av gangene jeg har meldt om feil, så må bilen inn for at de skal bekrefte feilen, de sender til nissan som godkjenner og jeg må komme med bilen igjen. Dette er noe som tar cirka en time av min arbeidsdag hver gang jeg er inne. Som igjen gjør at det går utover min økonomi og fritid. Har jeg mulighet for å reklamere på kjøp? Bilen er kjøpt ny i norge hos autorisert forhandler. Hvilke muligheter har jeg for å klage? De utbedrer feilen, men etter at jeg hadde bilen inne for 2 eller 3 gang har jeg siden bare ventet på at ny feil skal oppstå. Det har også vært andre småting som justering av kanal under førerdør, 12V problematikk og batteri som plutselig tømmes og bruker dobbelt av oppgitte tall.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-06 12:03:08 +0100

Jeg forstår at dette kan være irriterende. Ikke bare litt heller ...

Det som er vanskelig med slike saker er at det ikke finnes noen fasit. Om det er heving av kjøpet du tenker på. Det er som regel en veldig omfattende prosess. Da skal det ofte være flere alvorlige feil - og gjentatte reparasjonsforsøk uten å lykkes.

Det er også slik at forhandler har krav på å få fikse varen, i dette tilfelle bilen din. Knirking i bremser, speil som ikke virker, vindusheis og radar som må kalibreres og byttes faller nok ikk helt inn under kategorien alvorlige feil, er jeg redd. Da er det mer snakk om motorhavari, girkasser som ryker og slike ting som gjør at bilen blir stående i uker om gangen.

Jeg både ser og forstår problemet ditt, så det er ikke for å være vrang eller vanskelig. Men jeg tror du vil slite med å få til om-levering / heving av kjøp i dette tilfellet.

Om jeg skal forsøke meg på å gi et råd til deg, så forsøk å "nullstille" deg i forhold til bilen. Tenk at nå, endelig er den i orden - alle barnesykdommer er ryddet av veien. Framfor å lete / høre etter nye feil. Jo - jeg vet det kan være lettere sagt enn gjort ... Men gi den en sjanse til.

Alternativet er å bytte den inn i en annen og nyere som forhåpentlig ikke er en "mandags-bil". Fortell forhandleren at du føler du har hatt masseproblemer underveis og at du ikke er fornøyd. De bør uansett strekke seg langt for å i møtekomme deg i form av et godt tilbud.

Må bare får ønske deg lykke til. Du er en av veldig få jeg har hørt om som IKKE er fornøyd med Leafen din.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger