0

Blokkering EGR

spurt 2020-03-02 10:25:32 +0200

Sliter litt med at pajeroen av og til "nykker" når jeg kjører i vanlig hastighet. Kan skje 2-3 ganger i løpet av et minutt, så er alt normalt. Spurte i en brukergruppe, og fikk vite at dette etter all sannsynlighet skyldes EGR-ventil. Denne kunne jeg bare blokkere, så var problemet borte. Høres jo fristende ut, men er det noen ulemper med en slik blokkering? Etter det jeg har skjønt er dette en funksjon som skal redusere farlige avgasser.

Takknemlig for svar. Ser at du tilbyr en pakke der jeg kan får mer kraft i motoren samtidig som egr blokkeres. Fristende, da 200hk er akkurat nok i en såpass stor bil.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-03-02 11:34:25 +0200

Ja, EGR-ventiler har det med å stelle i stand en del trøbbel, dessverre. Ikke bare på Pajero, men på de fleste biler. Selvfølgelig forstår jeg at det kan være fristende å blokkere denne. Men jeg synes ikke det er noen god eller permanent løsning.

På noen Pajero kan man få opp en feilmelding om man gjør det. Det kommer an på hvilken ECU-oppdatering som ligger inne. Slike varsellamper gir mangel på EU-kontroll.

På ande bile går det greit, MEN; som du selv er inne på, dett har med eksosutslipp å gjøre. Det gir også mangel på en EU-kontroll. Med andre ord det er bare å skyve problemet foran seg. I verste fall kan dette også tette partikkelfilteret, om bilen har det. Med andre ord; dette er ikke noen veldig gode ide, slik jeg ser det.

Jeg tenker at det er bedre å fikse dette skikkelig og permanent først som sist. Ofte å så er en skikkelig rengjøring og rens av EGR-systemet det som skal til.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar