0

Skoda Octavia Scout

spurt 2020-02-24 20:04:32 +0200

Hei Benny, er på jakt etter enn ny bruktbil. Har hørt masse bra om Skoda Octavia lurte på om det er noen kjente feil med Octavia Scout 2009 mod. 2,0 ltr.140h. diesel, hva med EGR ventilen på disse bilene, turbo, når må man regner med at clutchen ryker og har den problemer med rust? sidenjeg trenger en 4 hjuls trekk så tenkte jeg også på Volvo XC 70 2004/2005 mod. 2,4 ltr. 163h. eller en landrover Freelander 2 2007 mod.2,2 ltr. da ser jeg at det finnes 2 typer 152 h og 160 er det en avde som du anbefaller. Hvilken bil er den som jeg forhåpentligvis få minst tull med? Hilsen Thomas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-24 22:03:25 +0200

updated 2020-02-24 22:09:52 +0200

Hei Thomas Egr har vel alle biler noe problemer med men holder ofte å rense de. spesielt mye småkjøring gjør at de kokser igjen. Clutch er sjelden model avhengig det er oftest etter hvordan den blir brukt og det samme gjelder svinghjul. Ang rust klarer vel alle du nevner seg greit er gjerne noen faste plasser som rusten kommer på som rundt håndtak på bakluke og langs bakre og forre hjulbuer samt fram og bak kant på kanaler og nederst på forskjermer. Alle de du nevner har Haldex 4 hjulsdrift, Volvo Haldex gen 2 mens Octavia og Freelander har Haldex gen 3 Her har du firehjulsdrift allerede når du setter i gang bilen var i sin tid et krav fra Land Rover for at de skulle velge Haldex. De er alle plaget med at Haldex oljen blir forurenset over tid og tetter igjen olje filteret og kanaler samt forstyrrer Haldex olje pumpen. Hvis du kjøper en av disse bilene spør spesiellt om historikken ang dette. Skift filter og fyll på ny olje hvis du ikke finner noe her. Det med 2 typer av Freelander er vel om det er manuell eller automat tror jeg men er ikke helt sikker.

Er jo noe eget med Land Rover da, har de gått langt så se etter, knekte fjærer fremme begge sider,hjul lager, har det vært byttet reg reim og kanskje glødeplugger, ulyd fra bakakselen. er et lager der som kan gi lyd fra seg hvis man ikke har vært nøye med å ha likt luft trykk i dekkene på begge sider og selvfølgelig bremser rundt om er jo ganske tung denne men er billige deler hvis du er litt nevenyttig. Se etter rust rundt håndtak på bakluke, åpne bakdørene og se etter rust i ommrådet, hjulbuer og ned mot bakdører og rust i forskjerm hjulbuer. Bare så det er sagt så er det stort sett det samme du må se etter på de andre 2 du nevner. Direkte skader og bulker skal gjerne gi rause avslag. Mulig Skodaen gir deg minst tull men så er det det med følelsen da :-)

Ps: Velg Freelander HSE den er fullstappet med utstyr og gir akkurat den godfølelsen en Land Rover må ha. Sjekk at Webastoen under høyre inner skjerm virker.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-02-25 14:15:07 +0200

Som vanlig et godt og utfyllende svar fra kamerat K.. Dog er det en ting å tilføye: gullrekka med feil som har en lei tendens til å gjre livet surt med Freelander er et par hakk lenger: hele drivlinjen fra motoren og bakover går til Jesus med jevne mellomrom. En sterkt medvirkende årsak til dette er en hyperintelligent konstruksjon der bakhjulsopphenget ligger i en "ramme". denne er festet med bolter som skal ettertrekkes med jevne mellomrom. Dette står tydelig som et eget punkt i serviceheftet, men som vi vet...det er IKKE ensbetydende med at det blir gjort. Det innebærer at alle som vurderer å kjøpe Freelander, bør sjekke bilen grundig, eventuelt spandere en NAF-sjekk FØR man undertegner kjøpskontrakten! Skoda er definitivt det alternativet blant de du nevner, som gir deg mest bil for pengene og størst sannsynlighet for et nogenlunde greit bilhold.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-02-25 14:48:52 +0200

Som Norulf sier så er det nok rett at det sikkert skal ettertrekkes i bakakselen.

Jeg anbefalte også Skoda da Land Rover ikke er for de som besvimer bare en flue setter seg på de og så må de ha litt tykk lommebok men da kan du ta på deg tweed jakken og sixpencen og dra en tur i skogen på fasanjakt he he :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Yes, Freelander er helt klar bilen for de med feit lommebok! Imidlertid også et godt alternativ for de som trives i kjeledress og setter pris på å kose seg i garasjen sånn circa 8 kvelder i uka :-)

Norulf gravatarbildeNorulf ( 2020-02-25 15:48:41 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar