0

Motorhavari etter regreim bytte. Kreve ny motor?

spurt 2020-02-04 20:19:09 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny

Den 16. desember leverte jeg bilen til en kjent verkstedskjede for reg.reim bytte. Det gikk dessverre dårlig og resultatet er "delvis" motorhavari. Bilen står nå hos en annen kjede for taksering. Det er opprettet en forsikringssak fra verkstedets side, som erkjenner at de har skyld. De har ordnet med leiebil, så den saken er grei. (Til info er det snakk om en Jeep Wrangler JKU 2013 mod med en 2,8 CRD motor. Denne har gått ca. 68.000 km.)

Det nærmer seg nå 2 måneder og det totale skadeomfanget er enda ikke kartlagt. Det er imidlertid konstatert at stempel i sylinder 1 har møtt ventil og at det er hull og skader. Undersøkelser viser også at det er dårlig kompresjon på de andre sylindrene. Jeg har vært i kontakt med verkstedet som foretar takseringen, de jobber fortatt med å få fullstendig oversikt.

Det jeg frykter er at de ønsker å reparere/ overhale motoren og at jeg sitter igjen med en bil som potensielt sett kan ha en lavere markedsverdi ved salg. Hva er egentlig rimelig å kunne kreve her? Ny motor? Tanken på en bil med en delvis overhalt motor er i alle fall ikke spesielt fristende.

Hva ville du gjort?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-05 11:47:38 +0200

Æsj ... Så utrolig kjedelig. To måneder burde være mer enn nok tid for å kartlegge skadene her. Med god margin. Nå må det skje noen, selv om du har lånebil.

En motor som blir overhalt av flinke fagfolk skal ikke forringe bilens verdi. Du har ikke krav på noen ny motor heller. Verkstedet har rett til å fikse den. Men ofte er en ny motor en vel så god og ikke minst en raskere løsning. Samtidig som sjansen for nye feil og reklamasjoner minimeres. Det bør du forklare dem på en pen og høflig, men konkret måte.

Jeg synes i dette tilfellet at du må sørge for at det blir satt fart på sakene. Dette har tatt altfor lang tid allerede. Det er på høy tid at noe skjer.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-02-07 08:51:37 +0200

Takk for svar. Har enda ikke hørt noe, så tar kontakt igjen idag. Oppdaterer her når jeg vet noe mer.

Ha en riktig god dag!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar