0

Familiebil i 2020

spurt 2020-02-03 13:37:50 +0200

anonym bruker

Anonym

Snart blir 2 til 3 og vi må ha større bil med barnevogn etc. Men hva skal man velge i dag? Vi bor i by og tar buss til arbeid. Bilen blir brukt i helger og ferier og kan gjerne stå stille 5-6 dager i strekk.

Jeg tror at hybrid blir bare ekstra dødvekt for meg, da jeg stort sett har turer til hytta på 15 mil og veldig lite småkjøring. Heller for tiden mot Skoda Octavia med diesel, men tar i mot gode råd!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-03 14:29:31 +0200

Octavia med en VAG TDI under panseret er et godt valg på alle vis, både mhp plass, men også mhp bruksegenskaper, sikkerhet og driftsøkonomi. Blant burde-ha opsjonene er automatgir og adaptiv cruisekontroll, ellers har siste generasjon Octavia hele gullrekka med passiv og aktiv sikkerhet. Du får også Octavia med firehjulstrekk, her Haldex 5.. Det innebærer at du har en viss andel trekkkraft til bakhjula hele tiden. 4-hjulstrekket gir deg bedre fremkommelighet, men også økt sikkerhet. Ser at det er kampanje på firehjulstrekk for tiden, vel verdt å vurdere. Det eneste ankepunktet mot Octavia er at du bør sjekke plassforholdene med bakovermontert barnesete.......rett nok er Octavia noe større enn Golf på dette punktet, men f.ex Passat / Superb er enda et hakk større.

Mhp hybrid, og ikke minst ladbar hybdrid, kan du spare avgiftskroner, i tillegg kan du nok matche drivstoff-forbruket til en dieselbil om du har mye småkjøring, men som du er inne på, du drasser på mange kilo ekstra, og på langkjøring går vinninga lett opp i spinninga. Typisk har jeg hørt at Passat hybrid ligger på snaue 0.6 på langkjøring, med min Golf 2.0 TDI med 4WD kjører jeg typisk på 0.45 ved norske fartsgrenser, rundt 0.5 +/- i tildels heftig motorveitempo i det store utland. For alle praktiske hensyn, med 2.0 TDI har du alltid et kraftoverskudd, uansett hastighet eller nyttelast. En bensin hybrid er ikke helt der, og det har ikke bare med subjektive følelser å gjøre. Er du i tvil, oppsøk en forhandler og be om å få prøvekjøre aktuelle alternativer. Slik du fremstiller ditt behov og ditt kjøremønster, er Octavia absolutt et godt valg, og glem ikke at du også kan få Octavia med 2 liter benzinere med turbo og absolutt respektabel ytelse....selv om en dieselbrenner nok er både mer økonomisk og nok kan oppleves som langt mer komfortabel, spesielt ved langkjøring. En siste pekefinger: tenk understellsbehandling....etter ca 2000 er det svært få biler i det norske markedet som har tilstrekkelig understellsbeskyttelse...kjøper du ny Skoda...kjør den gjerne direkte på undstellsbehandling hos en velrenommert aktør!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger