0

Tips ved første bil og verdt med avgifter?

spurt 2019-12-04 14:57:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg er 20 år og skal kjøpe min første bil - jeg har to spørsmål: Er dette verdt det? Med tanke på at jeg flytter høst 2020 for å studere medisin i utlandet, men kommer tilbake minst 2 ganger i året (sommer og jul) for å arbeide. Jeg har for øyeblikket arbeid på legekontor og omsorgssenter og har behov for å komme meg videre med bil. Men det er dyrt med forsikring, og andre avgifter så er det verdt det? Og har har du tips på førstegangs, billige brukt personbiler som ligner på den Peugeot 307/308, Volkswagen golf, Toyota yaris feks - i tillegg til tips ved første kjøp av bil? Takk på forhånd!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-12-05 17:12:15 +0100

Om du får hjelp av en bilkyndig venn og kjøper en meget, meget billig bil der skiltene kan henge på uten store reparasjonskostnader en eller to EU-kontroller, minimimaliserer du verditapet. Du kan også ta av skiltene i den tiden du ikke bruker bilen, gitt at du har et nogenlunde trygt sted å parkere den. Da sparer du forsikring og årsavgift i den tiden du ikke bruker den. The botom line er selvsagt at det er litt kav å få skiltene på igjen hver gang, men å la en bil stå ubrukt med full forsikring / årsagift koster fort flerfoldige tusenlapper....sjekk med ditt forsikringselskap hvor mye det dreier seg om. Ikke noe gøy å måtte jobbe en uke eller to gratis for å dekke inn slike kostnader for en ikke spesielt rik student! Et alternativ er om du kunne "dele" bilen med f.ex foreldre eller andre familiemedlemmer, altså la dem disponere bilen mens du er vekk mot å splitte løpende utgifter. Et slikt arrangement er imidlertid en krevende øvelse, der famileforholdet bør være meget godt!

Penger koster det imldlertid uansett, men jeg tenker jo at du bor sånn til når du er hjemme for å jobbe at bil er det eneste alternativet for å komme til og fra jobb. Du er ellers inne på rett type bil: ikke altfor stor, gjerne en ukurrant modell som er vanskelig å bli av med for eieren. I tillegg til de du nevner, kan du finne pensjonistkjørte Nissan Micra hhv Skoda Fabia til svært hyggelige priser. Men alfa og omega er som nevnt innledningsvis: få hjelp av en bilkyndig venn! "Billigbilen" kan fort vise seg å bli et massivt tapsprosjekt om du ikke får slik hjelp for å unngå å kjøpe katta i sekken!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger