0

DAB radio og Blåtann

spurt 2019-12-04 08:44:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei . Et lite hjertesukk. Trodde Dab var Dab. Men hadde en Toyota Auris 2016 som lånebil mens jeg venter på min nye Rav. Og Dab radioen i den forsvant mye oftere enn på min gamle bil (Partner 2016, topp bil forøvrig) når jeg kjørte på samme vei, til hytta. Dvs at det er stor forskjell på Dab radio/antenne på nyere biler. Burde ikke det være et obligatorisk sjekkpunkt når du, og andre tester biler. Og også blåtann. Bomma litt da jeg kjøpte en ny Qashqai i 2013 som hadde ubrukelig blåtann. Håper dette fungerer godt når jeg får min nye Rav AWD i januar 2020.

Så må jeg takke deg for testene du gjør og det du skriver om biler, som er for oss vanlige folk. Mvh Knut Nygaard, Porsgrunn

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-12-04 12:53:58 +0100

DAB er generelt det verste som har hendt NRK Radio noensinne! Det som er grunnleggende feil, er at DAB ble dimensjonert for å spare penger...altså færre sendere, færre repeatere i nettet. For å lure oss til å tro at dekningen skulle bli like god som for FM, la man dekningskartet for FM stereo til grunn....DAB krever som kjent minst like høy feltstyrke som FM stereo for at mottakeren i det hele tatt skal våkne til liv.

Det man IKKE sa noe om, var at FM mono krever veldig, veldig mye lavere feltstyrke for å fungere...og en FM-mottager hopper lett over fra stereo til mono når fetstyrken daler. Det gjør den ofte....Norge er som kjent et land der fjell og daler kappes om å gjøre det vanskelig å lytte til radio! Dete er i et nøtteskall forklaringen på at DAB gir større utfordringer enn FM, og det har helt klart flere utstyrsleverandører ikke fått med seg. Ikke å undres på....Norge er et av meget få land som i det hele tatt har rulla ut DAB.....det begrenser antallet produsenter som gidder å levere utstyr. For bilprodusentene blir det ikke noe enklere, derved blir det som det blir: store forskjeller fra bil til bil. I noen tilfeller ligger det i mottakeren, noen kan rett og slett ha feil antenne...mens på andre er "alt" dårlig, med de konsekvener det har for den som prøver å lytte på radio etter DAB. Bare så det er sagt, jeg kutta ut hele bilradioen når NRK stengte FM-nettet, selv i det relativt flate området jeg bor, med en grei DAB-løsning montert fra fabrikk i bilen, er det hyppige utfall. Hvordan RAV fungerer, finner du tidsnok ut, om det er viktig for deg ville jeg nok tatt en demobil på en prøvetur i forkant, og eventuelt fått Funnemark til å oppgradere løsningen i din bil.

Mhp blåtann er det flere standarder ute og går, eldre utstyr kan ha kompatibilitetsproblemer med nyere utstyr og vice verca. Det får du ikke gjort stort med, men min subjektive oppfatning er at Toyota er godt oppdatert her. Mhp RAV er ikke multimedialøsningen helt i klasse med de beste i markedet, men det fungerer. Om navisgasjon er kritisk for deg, løser du det enkelt ved en ekstra monteringsbrakett fra BRODIT og en semi-permanent installasjon med en Tom-Tom eller Garmin-enhet, mener begge har 6-tommer skjermer, da får du oppdatert navigasjon i en helt annen klasse for en rimelig penge.

At slikt utstyr ikke tillegges tilstrekkelig vekt ved tester, har du helt rett i, men om du leser flere tester, kan du som regel sile ut hvilke systemer som gir deg for mange unødige irritasjonsmoimenter. Det sladrer også om dårlig funksjonalitet. I slike tilfeller er det tid for en prøvetur og se om du kan leve med den aktuelle løsningen, test radio, test det som er viktig for deg. Om det er for dårlig, kan du i noen tilfeller oppgradere, eventuelt velge et annet bilmerke. For meg fremstår f ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger