0

Hvilke funksjoner påvirkes av dynamoen?

spurt 2019-11-27 10:52:02 +0200

anonym bruker

Anonym

Reimen på dynamoen begynner å slure kort tid etter oppstart. Ikke konstant, men mye. Spenningen fra dynamoen faller. Har skiftet reim, så de en skal være OK. Dynamo spinner tilsynelatende fint når drivhjulet er fristilt. Kompressoren som er koblet på samme reim virker også å fungere. Det rare er at bilen kan settes i gir (automat), men gir bare en brøkdel av forventet fremdrift. Påvirkes automat-giret av lav spenning fra dynamo? Det må legges til at batteriet allerede har lavere spenning enn det skal ha (i underkant av 12v). Sluringen gjør at jeg ikke får ladet ordentlig.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-27 11:11:46 +0200

Moderne biler er avhengige av høy nok spenning for å fungere optimalt. Det er mye elektronikk som styrer at fra girkasser til klimaanlegg som er avhengige av spenningen.

Så det å sjekke at både dynamo og batteri (og så klart reima...) er i god form, særlig nå før vinteren er veldig viktig.

Det er en veldig kjapp test på et verksted som gir deg svaret på dette. Ladespenningen bør ikke være under 12,8 volt ved belastning.

Problemene du beskriver bør du absolutt få sjekket, for her er det noe feil. Akkurat hva er vanskelig for meg å si uten å ha feilsøkt på bilen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger