0

Datomerking på dekk

spurt 2019-11-11 07:23:13 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg har akkurat kjøpt nye dekk, men de har datomerking fra 2016. Forhandleren sier at såfremt dekkene er lagret riktig hos leverandøren deres, begynner ikke aldringen av dekket å løpe før dekket kjøres på. De sier at det er varmeutviklingen som gjør at dekket begynner å aldres, slik at det ikke skjer før jeg kjører på dekkene. Stemmer dette, eller skal jeg kreve dekk med 2019 som datomerking?

Hilsen Sigrid

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-11 11:52:20 +0200

Bransjen selv sier at det tar ca. 4 år før aldringen av gummien starter. Det forutsetter selvfølgelig korrekt lagring, mørkt og kaldt. UV-stråling, salt, skitt og varmgang er alle faktorer som påvirker gumminen. UV-stråling kanskje aller mest - ved siden av fysisk slitasje.

Slik sett er dekkene dine innenfor - om ikke med kjempemargin. Men dette er ganske vanlig. Nordiske vinterdekk er en liten nisje i den store, globale dekk-sammenhengen. De produseres i små serier og de kan bli liggende en stund på lager.

I ditt tilfelle så vil jeg si at det er "innafor"! God vinter og kjør pent!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger