0

Volvo xc90 kjøleveskeproblem

spurt 2019-06-25 15:50:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har ett kjølevæske problem på min D5 04 modell. Virker som d blir trykk i tanken og etterhvert forsvinner væsken.. Vet det mest trolig er toppakning, men lurer på om noen her har hatt noen erfaringer med dette? Kjølesystemet har blitt trykktestet uten noe svinn på trykket der. Ingen flekker under bilen , ikke kommer det hvit røyk av eksos eller noe synlig lekkasje i motorrom heller. Forutenom gjennom topplokket til ekspansjonstanken. Det er heller ingen vann i olja på motor eller girkasse. Problemet er størst ved trekk av campingvogn og lignende, men kan kjøre frem og tilbake på jobb (ca 20km) på ukesvis/mndvis uten væsketap. Så plutselig kommer det hyppig igjen spesielt ved langturer og med campingvogna bak... Noen forslag/ erfaringer på dette? Kan det også være egr kjøleren?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-06-26 10:37:17 +0200

Ettersom du får trykk i ekspansjonstanken er det nærliggende å tenke defekt topp-pakning, eller enda mer alvorlig, sprekt topplokk.

Om det siste skulle være riktig, så vil denne sprekken utvide seg når motoren blir skikkelig varm, kjøres med stor belastning. For eksempel med campingvogn. Da utvider sprekken seg på grunn av varmen og man mister mer kjølevæske. Dette forsvinner nok inn i motoren og forbrennes / fordamper.

Men jeg håper jeg tar feil i mine antagelser, for dette er en relativt omfattende og kostbar jobb. Jeg vil anbefale deg til å få ett verksted med litt peiling til å se på dette, slik at du får stilt en riktig diagnose.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar