0

Chiptuning - Diesel - automat. God idé?

spurt 2019-06-22 07:41:10 +0200

Hei

Jeg har en 2012 Ford Focus stasjonsvogn - 2.0 tdci(140hk) med automat. Tror Ford kaller denne girkassa for powershift eller noe lignende. Bilen har rullet ca. 104000 km. Har hørt fra bekjente at man kan chiptune bilen for å få mer effekt, noe som for en kjøreglad person som meg kunne vært morro. Bilen har nettopp vært på service, hvor olje/oljefilter ble skiftet, girkassa ble flushet og fikk byttet gamle fjær. Samt bremsene var nye i 2018. Så bilen skal være i god stand.

Det skal også være sagt at jeg er ikke den mest biltekniske personen på planeten, men det jeg har lest er at ved å chiptune bilen så øker innsprøytningstrykket(?) Er dette noe som burde "forsterkes" på et vis? Jeg regner også med at det vil være en økt påkjenning på girkassa(?) Er dette noe som kan "forsterkes" på et vis? Eller bør jeg styre unna pga. bilen har automatgir?

Jeg ser også at noen aktører reklamerer med redusert forbruk(?) I mitt hode er mer effekt lik mer forbruk, men jeg er ikke så bilteknisk som nevnt.

For å avslutte det hele så må jeg få byttet luftfilter på bilen, er det da noen fordel med sportsluftfilter kontra vanlig? Selv om bilen ikke skulle vært chiptunet?

Eller får jeg rett og slett være fornøyd med 140 gamp under panseret? :)

Takk for din tid.

Mvh Levi

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-06-26 11:05:42 +0200

Hei Levi! Noen ganger er det enkel det beste, vet du. Jeg forstår selvfølgelig at det er gøy med litt mer "power". Men ofte så er kombinasjonen av økt effekt og moment, særlig det siste, et problem for girkassene.

De tåler rett og slett ikke den økte belastingen og slites fortere. Dette handler jo så kart også om bruk. Men det er sjelden man chipper bilen for å kjøre som en prest ...

Jeg hadde selv en Audi A3 (manuelt gir) for en del år siden som ble chippet fra 140 til 185 hk. Det hjalp og var drit-gøy! Dessuten brukte den mye mindre diesel. Men etter 50.000 kilometer følte jeg at hele drivverket var så slaskete at jeg solgte bilen. Det begynte liksom å lukte påkost her ...

Jeg skal absolutt ikke fraråde deg å chippe bilen, men tenk deg godt om, blir mitt råd.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar