0

Sporing på S-max

spurt 2019-05-22 09:19:27 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg kjøpte i Desember-17 en ny Ford S-max aut AWD ( min tredje nye S-max) Var veldig fornøyd med bilen, stabil og fin å kjøre og mye bedre støydempet enn mine tidligere S-maxer. Men da våren kom og sommerskoa ble satt på, så forandret bilen totalt lynne, den ble som en vårkåt hingst på slepp for første gang, spretter hit og dit på våre sporete veier, og rett å slett uregjerlig og vanskelig å håndtere. Jeg leverte den til forhandlerens verksted som tok en sjekk på hjulstillingen men alt var "innafor" , og "det er nok bare slik det er" var beskjeden jeg fikk. Sommerhjula er av dim 235/50-18 og vinterhjul er piggfrie 235/55-17.
Jeg har som nevnt hatt 2stk S-maxer av tidligere generasjon med samme dekkdimensjoner, opplevde også der sporing men ikke noe som gjorde bilen farlig. Slik dagens bil oppfører seg så nekter ungdommene i huset å kjøre bilen, og også fruen synes bilen er skummel å kjøre da den plutselig befinner på vei mot feil kjørebane, for i neste sekund å sjene mot grøftkanten. Selv ender jeg med å bli bilsjuk etter noen få mil i doningen . Forrige sesong med sommerhjul ble avsluttet tidlig i august til fordel for de piggfrie vinterhjula, dette på tross av at jeg er relativt godt opplyst om vinterhjulas begrensninger på sommerføre. Da hadde sommerhjula trilla ca 4000 km og det var 3-4 mm igjen med mønster på dekka. ( jevnt slitt over hele bredden ) Mitt spørsmål er da : Er det noe å gjøre med dette ? Regner med det vil bli bedre med 17" også på sommerhjul. Er dette noe reklamasjonsgrunnlag mot forhandler ? Skal jeg være trygg på at fabrikkens hjulstillingsverdier er optimale ?

Hilsen En som er alt for glad i Ford, men sjønner ikke lengere hvorfor :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-05-22 10:30:36 +0100

Heisann! Jeg er enig med deg - Ford S-Max er både fine, gode og praktiske biler! Men det du nå opplever med sommerhjulene høres ikke bra ut i det hele tatt. Ettersom du allerede har sjekke hjulstillingen, som er grei, er jeg ganske sikker på at det er dekkene som er problemet her. At de rett og slett ikke passer bilen like godt som de burde. Vi Norge har, dessverre, i overkant mye slitt vei med dertil hjulspor i kjørebanen. Dette gjør det ekstra krevende å finne dekk som gjør bilene våre stabile. Det hadde vært interessant å prøve bilen med en annen dekktype. For dekk er mer enn bredde og høyde. Vinterdekkene har jo samme bredde, men gir ikke i nærheten av samme sporing. Slik jeg forstår deg. Men det er slik at ulike fabrikater kan ha ganske så forskjellige egenskaper. Det gjelder selv måten dekket er bygget opp på. Hvor fleksible dekksidene er, hvor "skarpt eller avrundet" hjørnet mellom slitebane og dekkskulder er og hvilket "avtrykk" dekket setter - der det møter asfalten. Noen dekk har et ganske firkantet avtrykk, mens andre har et nesten ett eggformet avtrykk. Så om forhandleren din er velvillig nok til å la deg teste et annet hjulsett med andre dekk så kan få testet ut dette. Er det bra da, så se om dere kan finne en løsning som begge parter kan leve med... Om det ikke går, så snakk med en seriøs dekkforhandeler, forklar problemet, og be om en anbefaling. 235 i bredde og 18 tomsfelger er jo relativt heftig på en vanlig familiebil, men det bør absolutt kunne gå an å finne dekk er som gjør kjøringen mer behagelig. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger