Bensin eller diesel på bruktbil?

spurt 2019-02-15 15:23:30 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg nærmer meg prosessen der jeg går fra å være student til å bli arbeidstaker, som betyr at jeg kan begynne å tenke på hva slags bil jeg kan kjøpe meg.

Jeg har tenkt og undersøkt en stund og har kommet frem til at jeg har lyst til å velge en Saab 9-3. Dette er fordi jeg har forstått at de som regel er pålitelige, gode og vil fungere som en første bil. De er også en del billigere enn mange andre bruktbiler på markedet pga at de er ute av produksjon. Samtidig har jeg skjønt at det spørs litt på modell, motor og år.

En mekanisk anlagt venn av meg anbefalte meg å velge bensin foran diesel. Han forklarte (hvis jeg husker rett) at pga at diesel bruker høyere trykk for å antenne drivstoffet enn bensin, og derfor vil delene i motoren bli raskere slitt. Ettersom at årsmodellene jeg ser på som aktuelle er mellom 2006-2008 så er det jo snakk om i hvert fall 10 år+. Derfor lurer jeg på hva du anbefaler av bensin og diesel på Saab 9-3? (Har sett at bensin er betydelig vanskeligere å finne på FINN). Tilleggsspørsmål: Hvil det samme gjelde for andre typer bruktbiler?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Dette er forresten jeg "Caplino" som har skrevet, men fikk laget profil etter at jeg sendte inn spørsmålet og får ikke spørsmålet til å knyttes til min profil!

Caplino gravatarbildeCaplino ( 2019-02-17 21:24:39 +0100 )rediger