0

Ulyd Mercedes Vito 2008 modell

spurt 2019-01-08 22:38:01 +0200

Hei

Jeg har en Vito. 2008 . Håper du kan gi meg et vettug svar på dette:

Når bilen er kald og etter å ha kjørt ca 1 til 2 km kommer det ulyd. Høres ut som en risting/skraping under bilen bak. Mener og at jeg noenganger kan merke at det er en liten risting i bilen. Denne ulyden forsvinner når bilen blir varm. Merker den best ved lavt turtall.

Jeg har kjørt bilen på tomgang en bra stund før kjøring. Da er bilen varm og ingen ulyd oppstår.

Jeg har hatt den på verksted og der ble det oppdaget at skjoldet rundt potta hadde fått litt juling og lå tett bl.a tett inn til potta. Dette ble rettet opp, men lyden kommer allikevel. Alt ble sjekket , men verkstedet mener at alt ellers er ok. Jeg har en teori om at det kan være noe inne bakre del av potta som er løst. Tenker og på partikkelfilter eller katalysatoren som er løs. Disse sitter vel inne i potta? Vil være takknemlig om du kan komme med noen tips om hva feilen eventuelt kan være.

mvh Rolf Torodd

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-01-11 11:24:30 +0200

Tja ... Dette er ikke lett å svare på uten å ha hørt lyden.

Men jeg tror du har rett i at dette kan ha noe med eksosanlegget å gjøre. Det virker jo som ulyden er veldig styrt av temperatur. Jeg var borte i noe av det samme som du opplevde med en Mazda som en bekjent hadde for mange, mange år siden.

Der tok det omtrent ett år før de skiftet eksospotta, nærmest på slump - og lyden ble borte. Potte ble åpnet og det var innmaten løs.

Det kan absolutt være det samme for deg.

Partikkelfilter og katalysator sitter nok lengre foran på din bil, så jeg tviler litt på at det er her feilen ligger. Skjønt man vet aldri. Lyd forplanter seg veldig rart i en bil...

Håper du finner ut av det. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar