Hvilken varebil skal jeg gå for?

spurt 2018-10-31 19:51:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg kjører i dag en Mitsubishi L300 1999 modell som feiler null komma niks foruten om at den er smittet av en dødelig sykdom som kalles rust. Anser levetiden å være rundt to år til før større kirurgiske grep på til. Men her tror jeg det er best å la det gå den naturlige veien..

Ettersom vi er avhengig av to biler i hverdagen blir jeg nødt til å investere i en annen varebil snart. Jeg er smule bil inntressert og liker og holde bilene mine vedlike både mekaninsk og kosmetisk, og vil gjerne ha en bil som ser ok ut - L300 er så stygg at den er tøff, da er det innafor :)

Bilen jeg kjøper blir jo bilen jeg stortsett bruker. Dvs at og frem til jobb hver dag, muligens lengre turer, brukes ifbm husrenovering - hente materiell, kjøre materiell på dumpen etc. Jeg nevnte husrenovering, dette er dyrt, så driftsikkerhet og verksted kostnad spiller en rolle her.

Etter å ha saumfart finn.no x antall timer og orientert meg litt så finner jeg ut at jeg bør legge meg sånn ca en plass mellom 80000 - 120000kr i pris for å få noe som ser fristende ut i forhold til km, årstall og vedlikehold.

Her er 3 typer biler jeg har sett på og vurderer.

Bil nr 1: VW Transporter. Her ser jeg at jeg får en 2011 modell uten 4 motion kjørt rett over 100000km for ca 120000kr. Dette er en bil som er svært aktuell, og jeg har lest at kjørecomforten er svært bra. Men hvordan er vedlikeholds kostnadene på disse?

Bil nr 2: Opel Vivaro. Her ser jeg at det er flere godt brukte biler på markedet, samt at jeg har forstått at disse kan bli kostbare på verksted. Er Renault trafic den samme bilen med et annet stempel?

Bil nr 3: Peugeot Expert. En bil som ofte er brukt som arbeidsbil. Lurer på om dette kan være et fornuftig valg da de ligge greit i pris, ser helt ok ut og har grei plass. Er Toyota Proace og Fiat Scudo den samme bilen med et annet stempel?

Jeg lurer på om du synes disse bilene er fornuftige å se på i denne prisklassen. Og evt om det er en av dem som du anbefaler mer en noen andre og evt hvorfor. Evt noe jeg bør tenke på eller andre biler jeg bør vurdere?

Hører fra deg!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett