0

Innfellbare speil som slutter å fungere

spurt 2018-10-24 09:01:07 +0200

anonym bruker

Anonym

Vi har en 2014 CX5 som har gått mer enn 100 000 og således er ute av garanti. Vi har fått problemer med de innfellbare speilene som henger seg opp og tidvis nekter å gå både helt inn og helt ut. Jeg har sjekket litt på nettet og dette er ikke noe ukjent problem. Vi snakket med Mazda-verkstedet og det koster fort opp mot 10 000 for å bytte innmaten i begge to. Så mitt spørsmål: Det kan da umulig være i orden at deler av en bil som er ment å vare i 15 år eller så, går i stykker etter 3-4? Det faktum at bilen er kjørt mye betyr jo ikke at speilene er brukt mer enn ved kortere kjørelengde.

Er det andre muligheter for å påklage dette som må være enten en dårlig konstruksjon eller bruk av elendige komponenter? Kan kjøpsloven brukes og hvis så, hvordan anbefaler du at vi går videre med dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-10-24 10:33:11 +0200

Heisann - her er jeg redd at du stiller svakt. Garantien på er utløpt på kilometerstand, selv om bilen din ikke er gammel. Du kan jo så klart benytte deg av reklamasjonsretten, som er fem år. Da på deler / komponenter som er men å være vesentlig lengre enn fem år. Dette må gjøres skriftlig og jeg hadde nok sendt like brev til både importør og forhandler og påropt med den retten.

Om det går igjennom tør jeg ikke si eller mene noe om. Dette er jo bevegelige deler med en del "leamikk" i. Som også er utsatt for ytre påkjenning i form av is, snø, skitt etc. Som regel brukes denne reklamasjonsretten på ikke-bevegelige deler som elektronikk-bokser etc. Men det er verdt et forsøk.

Om dette ikke går, så kan det kanskje være mulighet for kulanse. Altså en deling mellom deg, forhandler og importør.

Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger