0

Hva skjer nå med utvikling av dieselmotoren, altså nyere en EURO6, er det noe nytt angående fremtiden for diesel?

spurt 2018-07-18 10:26:41 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Jeg går i tankene på å kjøpe ny bil, men jeg føler at man går inn i et minefelt når man skal forsøke å velge ut hvilken motor skal man velg. Jeg har 2 biler i dag fra 2012 og de har dieselmotor, nydelige motorer og er tilpasset min kjøremønster. Dette er en BMW 5-serie (F11) og en Peugeot. Vi blir dynget med bed avis/ blad artikler at hybrid og batteri er tingen, bensin og diesel er virkelig fy. Ok, jeg forstår, prøver å henge meg på bølgen og får prøve en hybridbil fra Trondheim til Moss med retur, dette ble en gedigen nedtur. Batteriet var tomt etter 25 km, deretter slukte den bensin, måtte fylle flere ganger på turen. BMW går fint til og fra Moss før jeg behøver å tenke på å fylle. Batter, jo i sentrum av byer så har dette en misjon slik at du kan lade hver dag osv, etter min oppfatning så kan du ikke kjøre langtur med de vanlige batteribilene. I så fall må du planlegge turen i detalj og satse på at ladestasjonen du må ha er ledig, nei dette styret orker jeg ikke. Så til bensin, jo denne løsningen er akseptabel ift utslipp, men motoren har høyere forbruk og koster vesentlig mere i innkjøp, bensin koster også vesentlig mere. Bensin er dyrt. Ja da har man bare diesel igjen, her får du en knallgod motor, laft forbruk, lav kostnad på pumpa ifm bensin og ikke minst bilen koster ca kr.100 000,- mindre en bensin. Hvor er fornuften, jeg ser den ikke …, altså minefelt. Kjøper du diesel så blir du uglesett av alle, du skal være programmert og følge den grønne linjen. Jeg får meg ikke til å kjøpe en ny bil til nærmere 1 mil NOK for en bil jeg egentlig ikke vil ha, det kan bety at jeg får kjøre EURO5 motor i mange år til og være miljøsvin. Så til spørsmålet; - hva skjer nå med utvikling av dieselmotoren, altså nyere en EURO6, er det noe nytt angående fremtiden for diesel? Mener jeg leste for en tid tilbake at man forsket på mere miljøvennlige dieselmotorer. Hva skal man egentlig satse på, jeg blir frustrert.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-07-18 10:34:40 +0200

Hei – ja, det er lett å bli frustrert av dette. Jeg er veldig enig i din beskrivelse av de ulike drivstofftypene.

Ladbar hybrid mener jeg er bare å glemme, med mindre du har bare småkjøring. Konseptet funker jo bare for de færreste.

Slik det ser ut nå, så er diesel på vei ut. Flere og flere produsenter kutter ut de motorene. De er kostbare å utvikle og kostbare å lage er forklaringen. Men vi kan jo håpe på ett under. Jeg vet at blant annet Mercedes fortsatt jobber med dieselmotorer.

Alt tyder akkurat nå på at elbil er framtiden og at bensin er akseptert en liten stund til ...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar