0

Store SUV - Pigg eller piggfritt?

spurt 2018-01-25 08:38:00 +0200

updated 2018-01-25 08:38:50 +0200

Hei. Vi har en Volvo XC90 T8, og bilen er rimelig tung (2,2 tonn). Det sitter piggfritt på den nå, men jeg syntes bilen ikke har så god vinter egenskaper som jeg trodde den ville ha. Syntes den sklir mye mer enn de stasjonsvognene vi har hatt tidligere. Bor i Sandefjord og her svinger været så veldig, og det er tildels endel is på side veien. Usikker på om vi hadde vært bedre tjent med piggdekk? Mvh Daniel Melberg

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-01-26 12:27:07 +0200

Hei Daniel. Du er nok ikke den eneste som har gjort deg denne erfaringen. Store og tunge SUV-er kan være utfordrende på vinterføre. Som på firehjulstrekkere flest er det sjelden noen problemer med å komme seg opp og fram. Men svinger og nedoverbakker kan være mer krevende.

Nettopp firehjulstrekken kan være medvirkende årsak til at noen får ubehagelige overraskelser. Den kamuflerer nemlig ofte veldig godt hvor glatt det egentlig er. Du merker ikke noe før bilen plutselig slipper. Og da kan det dessverre være for sent. Mister du kontrollen på en stor og tung bil, er det ikke alltid så enkelt å få den på rett kjøl igjen.

Pigg eller piggfritt? Som regel kommer det an på hvor i landet man bor. Sandefjord blir nok tradisjonelt regnet som et typisk "piggfritt-sted". Men det er naturligvis ikke en sannhet som er opplest og vedtatt. Det viktigste er å finne ut hva som passer deg og din bil best.

Jeg anbefaler generelt ofte SUV-eiere å vurdere piggdekk. Det handler om det ekstra grepet og tryggheten disse gir, særlig på is/våt is. Etter hvert som stadig flere kjører med piggfrie vinterdekk, erfarer vi også at endel veier faktisk blir glattere enn tidligere. Snøen blir hardpakket og nærmest helt polert i forkant av kryss og rundkjøringer. Når få har piggdekk, får vi heller ikke "revet opp" denne overflaten.

Pigger eller ikke handler naturligvis om en avveining. Piggdekk gir gjerne litt dårligere komfort og mer støy. På enkelte underlag får du også dårligere framkommelighet, mens bremseegenskapene blir bedre på andre. Så må du vurdere hva du synes er viktigst.

Slik du beskriver dine erfaringer med Volvoen, tror jeg absolutt det kan være smart å vurdere piggdekk. Om mulig bør du i alle fall teste det ut, og sjekke om du merker forskjell.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2018-01-26 14:01:28 +0200

Takk for bra svar. :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2018-01-25 08:38:00 +0200

Sett: 74 ganger

Sist oppdatert: Jan 26 '18

Antall visninger