0

Fimabil for første gang

spurt 2017-11-22 13:59:46 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg skal ta ut firmabil for første gang og sliter med å velge. Vi er en normal aktiv familie med to barn på 4 og 7 år. Vi bor i Oslo og har hytte (uten strøm) på fjellet. Kjørelengde vil antagelig bli et sted omkring +/- 25000 pr år.

Mtp barnas alder er det ikke utenkelig at det kan komme et barn til i løpet av den neste 4 årsperioden og jeg tenker at det derfor ikke bør fires på plasskravet. Siden vi også har hytte i tjukkeste Test-Telemark så har jeg et ønske om en SUV.

Følgende biler har jeg prøvekjørt, Skoda Kodiaq (190hk 4x4 aut), Peugeot 5008 suv (Gt Line 165 hk bensin), Mazda Cx 5 (optimum 4x4), Nissan X-trail + div stasjonsvogner (mazda 6, Ford mondeo, Passat Gte)

Min favoritt er p.t Kodiaq. Peugeot 5008 er en nydelig bil, men jeg synes den var mindre god på vinterføre og savner veldig 4x4 og/eller piggdekk. Nye X-trail er en tøff sak, men den gynger endel særlig i nedbremsinger - virker litt myk i forhold til størrelsen (?)... CX-5 er en rå bil, god på det meste virket det som, men plassen bak og i bakgasjerommet er lite... skulle vært 15 cm lenger...

  • Jeg anser alle disse bilen som gode valg, men Cx-5 og 5008 er nok de rimeligste alternativene - tross alt også et poeng ved valg av firmabil... Biladm firmaet er veldig keene på å pushe meg til en plug-in ala Outlander som halve Norge kjører for tiden....

Så spørsmålet er; hvilke prioriteringer bør jeg legge til grunn for å velge en av disse fremfor en annen? Er det aspekter ved firmabil ordningen jeg kan ha glemt å ta hensyn til?

  • Det finnes så mange bra biler, at valget nesten fremstår umulig. Kan dere hjelpe meg på vei?
rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-11-24 12:58:16 +0200

Heisann! Nei det er ikke lett å vurdere i denne jungelen. Ved siden av kostnadene de ulike modellene får for deg. Jeg synes du har gjor gode vurderinger. Jeg synes også du skal velge den du har mest lyst på. Enkelt og greit!

Enig i din vurdering av 5008 - synd den ikke kommer med 4x4 altså. Ellers er det en super bil.

Skoda er jo fornuft på 4 hjul. Veldig kjekk bil og grei bil på alle områder, men litt kjedelig synes jeg. Min favoritt her er nok X-Trail. Det er en svært undervurdert bil, som mange flere burde kjørt! Jeg har nettopp kjørt den og testen kommer snart her på Broom.

Det er kombinasjon pris, plass og behov som du bør vektlegge mest, slik du beskriver det. Firmabil er ikke gratis, så du må velge noe som appeller til både hjerte og hjerne.

Hva leasing selskapet mener skal du ikke legge så mye vekt på. De vil pushe den de tjener mest på. Det behøver ikke nødvendigvis være den du liker best. Husk det er du som betaler for gildet - det er de som skal serve deg og ikke omvendt.

Lykke til med valget!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger