0

VW Multivan 2WD verso 4 motion

spurt 2017-11-16 12:00:25 +0100

updated 2017-11-16 12:02:16 +0100

Hei Benny. Jeg har idag en vw touran 7 seter og har innsett at det blir litt liten bagasjeplass med 4 unger og skiutstyr når vi skal opp i fjellet. Jeg har derfor bestemt meg for å kjøpe en multivan T5, med 2,5 liters rekkesekseren. Så det jeg lurer på, er om jeg bør gå for 174 HK modellen, eller den med 131 HK? Hva er forskjellen på disse motorene, er det kun programmeringen, eller er det kvassere kam og evt større turbo i 174 HK utgaven? Så lurer jeg også på om det er behov for 4 motion? Er den med kun forhjulstrekk god nok på vinterføre? Jeg har jo pr idag klart meg helt fint med forhjulstrekk på min Touran. Jeg vil tro at dette vil medføre mer vedlikeholdskostnader med 4 motion? Jeg lurer også på kvaliteten til disse DSG kassene? Hvis jeg skal gå for en med DSG i T5 utgaven så finnes den jo ikke med 4 motion, slik som på T6 modellen...Hva bør jeg sjekke nøye før et evt kjøp/kjente feil? På forhånd takk, MVH Patrik Fjogstad

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-11-17 13:22:25 +0100

Hei Patrik. Med en Mulitvan får du i alle fall plass - det er helt sikkert! Akkurat hva som skiller de to femsylindrede motorene fra hverandre er jeg ikke helt sikker på, men det er nok noe mer enn bare en omprogrammering.

DSG-girkassen er ikke bare god, i alle fall på biler som har gått et stykke, så være litt skeptisk til den. Selv om jeg forstår at den kan friste. De er fine når alt fungerer... Men dyre å reparere.

Feil på svinghjul er også en gjenganger. Det samme er feil på EGR-ventilen. Feil på rattakselen er heller ikke uvanlig (bankelyd) Da må denne skiftes.

Foringer i bakaksel og forstilling bør også sjekkes, sammen med bremser og resten av forstillingen. Sjekk også motoren for oljelekkasjer. Husk også å sjekke når neste registerreim skift er. Bilene er ikke feilfrie, så å gjøre en skikkelig kontroll FØR kjøp er helt avgjørende. Ta gjerne en NAF-test eller lignende.

Personlig hadde jeg nok valgt en med manuelt gir og firehjulsdrift. Men bilene er gode på vinterføre selv med forhjulsdrift. På denne biltypen så tenker jeg at motoreffekten ikke er så viktig, selv om den største oppleves som en del kvikkere.

Jeg tenker at det viktigste her er å lete opp en så fin og teknisk god bil som mulig. De er nemlig, som du har skjønt ikke helt feilfrie. Men bilene ble bedre utover i livsløpet, så jo nyere jo bedre er de ofte også.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger