0

Ser det blir hevdet at nye modeller betyr at det blir prisnedgang på eksisterende utgaver, nå sist i forbindelse med at det kommer en helt ny bmw x5.

spurt 2013-05-31 12:34:37 +0200

Ser det blir hevdet at nye modeller betyr at det blir prisnedgang på eksisterende utgaver, nå sist i forbindelse med at det kommer en helt ny BMW X5. Som mer enn gjennomsnittlig interessert i BMW lurer jeg på om du kan si litt om hva dette betyr for denne modellen.

Blir det kjøpers marked og prisras, eller er det for få eksemplarer av X5 i Norge til at det vil gi noen særlige utslag på prisene? Spør fordi jeg lenge har tenkt på å bytte ut min X5 av generasjon en, med en av generasjon to. Hilsen Tommen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-05-31 12:36:34 +0200

Hei Tommen. "Prisras" er nok å ta litt for hardt i, selv om jeg skjønner at det klør pengeboken din nå for å bytte bil.

Generelt vil jeg si at en ny modell nesten alltid betyr at eksisterende utgave faller litt ekstra i pris. Plutselig blir bilen litt "gammel" – samtidig som man vet at mange kommer til å bytte til ny når den kommer – og at det dermed kommer til å bli mer å velge mellom på bruktmarkedet.

Dette varierer imidlertid veldig mye fra bilmodell til bilmodell – og fra merke til merke.

Størst svingninger er det på merker og modeller med høy entusiastfaktor. Og i den kategorien hører nok så absolutt X5 hjemme.

Mitt inntrykk er at X5-kjøperne er svært bevisste på hva de skal ha. Det gjelder både farge og utstyr. Dermed er de også veldig klare over at ny modell er på gang.

Det gjør nok at denne utviklingen vil gå fortere med X5, enn det for eksempel ville gjort med 3-serien.

Konkret for X5 har vi også sett et ganske betydelig verdifall, særlig det siste året. Det har ikke noe å gjøre med at bilen er utdatert eller på noen måte dårlig. Men i denne klassen er nyhetens interesse viktig. Når en bil begynner å få fire-fem år på nakken, kan den av enkelte bli oppfattet litt som gårsdagens nyhet. Og for dem som synes det er viktig å bli sett i siste nytt, blir det da viktig å kjøpe en av de nyere konkurrentene. Verdifallet på andre generasjon X5 kommer nok til å skyte litt ekstra fart nå de kommende månedene – før ny modell er på plass. Og når den er her, skal de nok videre ned. Det er også verdt å merke seg at innstegsmodellen av den nye også etter alt å dømme kommer til å bli rimeligere. Det vil også presse prisene "på den gamle".

Med andre ord: Dette markedet er litt uoversiktlig akkurat nå. Dermed bør du sette deg godt inn i hva som finnes av aktuelle biler før du slår til. Se nøye på priser og hva du får for pengene – og ikke vær redd for å prute.

De aller fleste selgerne vil også vite hva som er situasjonen rundt X5 akkurat nå – og dermed kanskje være villige til å gå ned i pris for å få solgt bilen.

Lykke til med jakten på fin bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2013-05-31 12:34:37 +0200

Sett: 119 ganger

Sist oppdatert: May 31 '13