0

Kjølevæske til Ford Mondeo

spurt 2017-10-09 10:43:13 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Benny! All googlingen og alle de forskjellige svarene gjør meg helt svimmel, så jeg spør deg. For litt siden byttet jeg ekspansjonstank på min Mondeo (III), og fylte på kun vann der og da. Nå som det blir kaldere må jeg snart få på kjølevæske. Men det viser seg å være mer komplisert enn jeg trodde! Ved søk på nett både med spesifikasjonene fra instruksjonsboka og skiltnummer får jeg opp alle mulige farger som visstnok skal passe. Spurte Ford, og de sier det skal være en type som er grønn på flaska og som ser gul ut når den vannes ut. De vil selvfølgelig ha den inn for tapping, fylling og lufting, men er det virkelig nødvendig? Ettersom den gamle tanken var lekk så ble det etterfylt ganske mange liter vann før jeg bytta, så det kan vel ikke være mye igjen av eventuell gammel kjølevæske? Holder det ikke å tappe av vann og fylle opp med hva enn slags kjølevæske jeg trenger fra Biltema til ca 50/50? Kan du hjelpe meg med å bli klok på dette her før nettene blir lange og kulda setter inn?

På forhånd takk for svar! Hilsen Christine

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-10-09 13:08:02 +0200

Heisann! Ikke rart du blir litt svimmel av dette! For på Ford Mondeo kommer det an på hva slags motor man har når man skal bestemme fargen på kjølevæsken.

Jeg har derfor heller ikke det entydige, enkle svaret du ønsker deg her - rett og slett for at jeg ikke vet hva slags motor du har i bilen din.

Men jeg kan fortelle deg at dette klarer du sikkert å fylle på og å lufte selv. Det behøver du neppe noe verksted til. Har du kjørt med- og etterfylt vann, så behøver du neppe å "spyle / vaske" anlegget først heller, selv om det ikke skader.

Kjølevæske du skal bruke må være enten grønn eller rød. Jeg legger ved en tabell, som forteller deg hva som skal bruke på hvilken motor, så finner du ut av dette. Se linken under:

http://bililib.com/frostveske/ford/mo...

Lykke til Christine!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2017-10-09 21:54:05 +0200

Hei igjen, og takk for svar!

Jeg er herved litt mindre svimmel, men fortsatt litt forvirra.

I følge tabellen skal jeg ha rød, men Ford sier at jeg skal ha grønn? Hvem skal jeg høre på?

Motorkoden er forresten CGBA, noe jeg selvfølgelig burde oppgitt med en gang.

Hilsen Christine

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger