0

Klage på feil og mangler

spurt 2017-09-06 01:46:12 +0200

updated 2017-09-06 01:47:03 +0200

Hei, jeg gikk hen og kjøpte en Ford S-Max til konemor av et bilverksted i Ski. Etter kontrakt var skrevet og vi hadde kommet hjem til Ålesund hadde vi oppdaget en liten rekke feil med bilen. Jeg har allerede skrevet et klagebrev til selger, men lurer på om vi vil kunne håpe på en løsning.

Den største feilen er at bilen ble solgt som 7-seter. Det stod svart på hvitt i annonsen, og selger sa klart og tydelig ved overlevering at bilen hadde en tredje, nedfellbar seterad i bagasjeromsgulvet, men at den aldri hadde blitt brukt. Siden bagasjerommet var fult av vinterhjul, et håndtak i bagasjeromsgulvet var synlig under beskyttelsesmatten, og vi hadde dårlig tid på å komme oss avgårde virket det der og da troverdig. Da vi kom hjem og fikk hjulene ut av bilen og inn i garasjen viste det seg å ikke være noen som helst ekstra seter i gulvet. Bilen har altså 5 seter, på tross av at selger flere ganger har opplyst om at den har 7. Håndtaket var til et lite oppbevaringsrom i gulvet helt bakerst.

Under kjøring på motorvei etter kjøpet oppdaget vi at det kommer en suselyd fra motorrommet ved gasspådrag, og ved kraftig gasspådrag i bratte bakker kommer det så mye svart eksos at vi lurer på om bilen stammer fra blekkspruten. Dette er ifølge verksted og google-resultater et ganske vanlig problem med utett rør mellom intercooler og turbo.

Parkeringssensorer virker ikke, her hadde verkstedet tydeligvis visst om dette, siden et deksel på innsiden av bakluken var av med synlige ledninger. Ifølge mitt lokale merkeverksted er det trolig dårlige ledninger som er synderen.

Ellers har bilen flere mindre mangler, oppbevaringsluke i dashbord må lirkes opp og "matbrettet" bak passasjersetet er revet av innfestingen på (denne satt i med en løs skru og løsnet med en gang jeg prøvde å brette det opp).

Ellers har bilen vanlige lakkskader og riper og slikt man ellers forventer av en bruktbil. Dette er heller ikke noe jeg klager over.

Prisoverslaget for å rette nevnte mangler fra mitt lokale merkeverksted påløper seg til 40.011,- Vi betalte 46.000 for bilen. Verdt å nevne er også at selger sendte inn salgsdokumentene til banken slik at de utbetalte lånet selv om vi i utgangspunktet ga beskjed om at vi ville holde tilbake pengene. Dette er litt vel mye for en bil som ble beskrevet i annonsen som i "god teknisk stand".

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-09-11 20:25:43 +0200

Hei. Etter prisen å dømme er dette en eldre bil, noe som skulle tilsi at du burde være på vakt og du har en undersøkelsesplikt. Men siden dette er snakk om en profesjonell selger, vil du ha muligheter til å nå fram, i alle fall på flere punkter. Enten i form av retting, erstatning eller heving av kjøpet. Det er vanskelig å forta en konkret vurdering ut å sett hva selgeren har å anfør, så du får avvente. Men igjen kjøp av eldre bruktbiler krever tid og undersøkelser. Det bør ikke være hastverkshandel. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar