Bilforhandler tatt service selv.

spurt 2017-07-29 18:17:46 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Min kone har akkurat kjøpt en opel Astra 2011 modell sports turer 1,7 tdi.

Hun opplyste meg om at bilen akkurat har hatt stor service og full tilstandsrapport, vell og bra det. Men jeg ble skeptisk til arbeidet når det sto forhandler stempel i service boken og et kjapt søk på vegvesenet sine hjemmesider viser at de ikke har noe godkjent verksted.... Har en bruktbilforhandler lov til å reparere og ta service på bilene uten en teknisk godkjenning av verksted lokale og mekanier/tekn leder fra Statens vegvesen?

Grunnen til att jeg er skeptisk er at registerremen er byttet på servicen de utførte og det er 6mnd garanti, men hva hvis register reima ryker etter 7 mnd pga feilmontering eller deffekte deler hvem står for kostnaden ved motorhavari da? Og jeg vet jo ikke om de har benyttet seg av OEM deler eller ''dritt'' fra biltema etc... (Mye bra der men ofte varierende kvalitet og man får jo det man betaler for....)

Det mangler tydelig en skrue på register dekselet også.

Forøvrig har vi fått opplyst om en mindre kollisjon skade på bilen.

Vinterdekkene fulgte med uten felg men i kontakten står det vinterhjul(det er i mitt hode dekk med felg?) Det ene dekket er helt nedslitt kunn på ene side (innside) godt inne på stria der slitasjen er ca 3 cm av dekket resten er normalt slitt det var opplyst i tilstandsrapport att det ene dekket var slitt men det var ingen opplysninger som tilsa att dekkslitasjen skyltes en feilaktig hjulinnstilling noe det åpenbart må være... Da vi prøvekjørte bilen satt vinterdekkene på men vi såg ike den slitasjen da og sommerdekkene ble lagt om på vinterfelgene når vi hentet bilen. Burde ikke selger opplyst om at en 4hjulsmåling burde vært utført mon tro?

Ble lagt dette... men håper på en avklarende svar fra deg/dere.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett